De vijf beste tips om te beginnen met tuinieren

Hobby door Michelle

Tuinieren is heerlijk. Je bent lekker buiten bezig, maakt iets moois van je tuin en verbrandt er ook nog een aantal calorieën mee. Wil jij ook beginnen met tuinieren, bijvoorbeeld omdat je wat mooie bloemen in je tuin wilt hebben of omdat je een eigen moestuin wilt? Wij hebben hier vijf tips voor je zodat je direct goed van start kunt gaan!

 

Gewoon lekker beginnen

Ga niet te lang nadenken over wat de beste plek is in de tuin maar begin gewoon. Wel is het zo dat je waarschijnlijk sneller doorgaat met tuinieren wanneer je een plek hebt vlak bij de achterdeur of bij een raam die je vaak openzet. Begin klein en breid vervolgens uit wanneer jij denkt dat dit nodig is, of wanneer je dit wilt natuurlijk. Dit kan al beginnen met het plaatsen van kleine potjes en plantjes.

Lees de plant beschrijvingen

Veel planten hebben gedeeltelijk schaduw en zon nodig, maar er zijn ook planten die volledig in de schaduw moeten of juist behoefte hebben aan veel zonlicht. Door goed naar de beschrijving te kijken ontdek je al snel wat voor jouw planten de beste plek is.

Zorg voor de juiste tijd

Nog een goed punt om rekening mee te houden wanneer je wilt dat jouw tuin een succes wordt, is door te kijken aar de tijd waarop planten geplant kunnen worden. Ook wanneer je met zaden aan het werk gaat moet je hier goed op letten. Meestal gebeurt het zaaien in de lente. Je zou nu nog kunnen instappen dus.

Beginnen met je moestuin

Zou je wel willen beginnen met tuinieren? Maar ben je hier helemaal nieuw in, dan doe je er goed aan niet meteen met hele lastige planten aan het werk te gaan. Tomaten, uien, paprika, groene bonen, snijbiet en allerlei verschillende kruiden zijn erg makkelijk. Qua bloemen kun je denken aan vingerhoedkruit, rozen, dahlia’s, zonnebloemen en petunia’s.

Voldoende water

Zorg ervoor dat je planten altijd voldoende water krijgen maar voorkom hierbij wel dat de bladeren nat worden. Dit kan namelijk zorgen voor schimmel, waardoor er ziektes in je planten kunnen komen en ze kunnen gaan rotten. Een plant moet ongeveer 3 centimeter water per week krijgen. Zie je gele bladeren aan je planten zitten? Dan krijgt je plant te veel water.

Favoriete items van Welke: