7x de leukste DIY kraamcadeautjes

Hobby door Maj

Ga je binnenkort op kraamvisite en zoek je een leuk cadeautje? Dan ben je hier aan het goede adres! Je kunt namelijk ook zelf een kraamcadeautje maken, super origineel en persoonlijk. Wij zetten 7x de leukste DIY kraamcadeautjes voor je op een rij!

1. Luiertaart 

Een luiertaart is een super leuk cadeau om de kersverse ouders te verassen. Luiers hebben ze namelijk nooit genoeg. Bekijk in onderstaande post hoe je jouw eigen luiertaart maakt. Natuurlijk kun je hem zelf zo aankleden als jij leuk vindt, denk aan een luierboeket of zelfs een luierkasteel.

2. Breien en borduren

Ben je handig en weet je precies hoe je moet breien, borduren of haken? Dan is dit het perfecte kraamcadeau. Ga zelf aan de slag met het maken van mutsjes, slofjes of dekentjes. Je kunt ook kiezen voor speelgoed, zoals rammelaars of een knufeltje. Hoe leuk is het om dit zelf te maken voor die kleine sproet!

3. DIY kraammand

Een kraammand kun je helemaal zelf samenstellen naar jouw wensen. Er zitten meerdere kraamcadeaus in, voor elke dag van de kraamtijd eentje bijvoorbeeld. Je kunt zelf natuurlijk het budget bepalen en de hoeveelheid cadeautjes. Verzamel alles in een leuke verpakking en je cadeautje is klaar!

4. Jij bent het kraamcadeau

Yes, je leest het goed. Bied jezelf aan als kraamcadeau door een boekje te maken met verschillende cadeaubonnen erin. Denk aan bonnen als: koken voor de ouders, schoonmaken, oppassen enzovoort. Wees creatief en probeer ze vooral een beetje rust te geven met dit cadeau.

5. Herinneringsdoos

Koop of maak een leuke doos waar allerlei herinneringen van de baby's eerste jaar in kunnen worden bewaard. Denk aan echofoto's, het geboortekaartje en het eerste tandje. Pimp de doos helemaal op en maak vast een beginnetje door er zelf iets leuks in te doen. Zo kunnen de new parents al hun dierbare herinneringen op één plek bewaren. Als dat geen goed cadeau is!

6. Mijlpaalkaartjes 

Mijlpaalkaartjes kunnen worden gebruikt om bijzondere mijlpalen van de baby vast te leggen. Ook leuk voor de ouders om later nog eens rustig op deze periode terug te kunnen kijken. Je kunt de kaartjes helemaal zelf maken met teksten als: vandaag ben ik 3 weken oud, mijn eerste stapjes, mijn eerste tandje komt door enzovoort. Speur online naar leuke voorbeelden en maak ze persoonlijk door leuke teksten en foto's toe te voegen. Verpak  feestelijk en leuke in om er een echt cadeautje van te maken. Super cute!