Wat te doen met een ruimte met een schuin dak? Welke.nl geeft 10 handige tips!

Wonen door janjaap

Heb jij thuis ook een ruimte met een schuine wand? Geen paniek want of het nu om de badkamer, woonkamer, kinderkamer of slaapkamer gaat; er is altijd een handige oplossing! Bekijk deze 10 inspirerende voorbeelden van Welke.nl maar eens.

1. Schuine wand in de badkamer

In de badkamer kun je de schuine wand prima gebruiken om de douche onder te plaatsen. Maak onder het laagste deel van de wand een (waterbestendig) kastje of plankje voor alle doucheschuim en shampoo. Natuurlijk kun je het lage stuk van de schuine wand ook prima gebruiken om een ligbad te plaatsen.

 

Maak de douche onder de schuine wand.

 

 

2. Gebruik de ruimte om handige lades te plaatsen

Met deze handige lades gebruik je de ruimte onder een schuine wand die anders onbenut zou blijven.

 

Handige lades voor onder een schuine wand

 

 

3. Maak er een passende kastruimte van

Onder een schuine wand kun je prima een (maatwerk)kast plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte! Vind je een maatwerkkast toch wat te duur? Dan zijn eenvoudige planken ook heel handig en een stuk voordeliger.

 

Handig! Extra opbergrumte met planken onder de schuine wand

 

 

4. Een bedstee voor de kinderkamer

Gebruik een schuine wand in de kinderkamer om een sfeervol bedstee bed te maken. Zo geef je jouw kind(eren) een sfeervol eigen plekje. Geef de achterwand een aparte kleur of gebruik een mooi behangetje voor een extra leuk effect.

 

 

 

5. Een knus plekje met een schuine wand

Met een matras maak je van een nis met een schuine wand in een handomdraai zo'n gezellig hoekje. Heerlijk om even te zitten met een goed boek!

 

Een knus hoekje onder een schuine wand

 

 

6. De ideale plek voor de bank

Gebruik die schuine wand om de bank neer te zetten. op die plek heb je (doordat je zit) geen hoge ruimte nodig. Wel even opletten voor je hoofd bij het opstaan ;-)

 

Plaats de bank onder een schuine wand

 

 

7. Planken voor extra opbergruimte

Gebruik de schuine wanden eens om met wat planken een mooie kastenwand te maken. Zo heb je meteen heel veel extra opbergruimte. Of maak er een mooie boekenkast van!

 

Wat te doen met een ruimte met een schuin dak? Welke.nl geeft 10 handige tips!

 

 

8. Een handige plek voor een logeerbed

Gebruik de schuine wand om het logeerbed mooi op te bergen. Met een handig gordijntje berg je het bed zo uit het zicht. En de gasten hebben zo ook nog eens een gezellig en sfeervol hoekje om te slapen.

 

Wat te doen met een ruimte met een schuin dak? Welke.nl geeft 10 handige tips!

 

 

9. Maak er een inloopkast van

Altijd al een inloopkast gewild? Grijp dan je kans. Met een paar legplanken, opbergdozen en een stang om je kleding aan te hangen kom je al een heel eind.

 

Wat te doen met een ruimte met een schuin dak? Welke.nl geeft 10 handige tips!

 

 

10. De ideale plaats voor een werkplek

Een schuine wand is ook de ideale plek voor een thuiswerkplek. Maak een plank boven het bureau zodat je meteen genoeg opbergruimte hebt voor mappen en andere kantoorartikelen.

 

Wat te doen met een ruimte met een schuin dak? Welke.nl geeft 10 handige tips!

 

 

Nog meer inspiratie nodig?

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bekijk dan de voorbeelden in dit lookbook 'Wat te doen met een ruimte met een schuin dak?' van Welke.nl.