De 5 meest unieke overnachtingen in eigen land

Wonen door Michelle

Door de maatregelen die zijn opgelegd vanwege het coronavirus kan het goed zijn dat jij je vakantie als sneeuw voor de zon hebt zien verdwijnen. Ontzettend vervelend natuurlijk, zeker wanneer jij je zo had verheugd op een vakantie in het buitenland. Toch heeft Nederland ook genoeg mooie plekken om naartoe te gaan voor een vakantie in eigen land, zelfs hele unieke plekken! Daarom laten wij je vandaag 5 unieke overnachtingen in eigen land zien.

Overnachten in een molen

Heb je het over Nederland, dan heb je het waarschijnlijk ook over molens. Waarom zou je dan niet eens een overnachting doen in een molen? Dit kan in een watermolen in Limburg maar je kan ook kiezen voor een molen in Friesland. Opties genoeg dus om voor jou de juiste molen te vinden. Even back to the basics in eigen land waar we ook wel om bekend staan.

Of kies voor een verblijf in een boomhut

Wat ook uniek en ontzettend leuk is, is het overnachten in een boomhut! Hoe vaak heb je dit vroeger als kind wel niet aan je ouders gevraagd? En nu is het gewoon mogelijk. Deze boomhutten zijn voorzien van de nodige luxe, zodat jij uitgerust wakker wordt en vol energie weer terug naar huis gaat. Naast deze luxe boomhutten kan je ook gewoon kiezen voor de minder luxe variant. Je kan zelfs even aan de slag gaan en zelf een boomhut maken. Deze vader wist namelijk voor 10 euro te doen en het resultaat mag er zeker wezen!

Nachtje overnachten in de gevangenis

Normaal gesproken wil je er natuurlijk niet aan denken te moeten overnachten in een gevangenis, maar wel wanneer deze helemaal zijn opgeknapt en de nodige luxe hebben! Je krijgt iets mee van de sfeer binnen zo’n gevangenis, alleen kun jij de volgende dag gewoon weer naar buiten toe. Zoek even op 'overnachten in een gevangenis' en je gaat zien dat er in ons land toch behoorlijk wat gave opties zijn.

Krijg het buitenlandse gevoel in een yurt

Een yurt is een grote ronde tent die vooral in Mongolië gebruikt wordt. Gelukkig kun je ook in een yurt overnachten in Nederland! Op die manier proef je de sfeer van het buitenland, maar ben je toch nog dicht bij huis. Een yurt kan namelijk erg verrassend uit de bocht komen, want de binnenkant is toch wel waanzinnig.

Of ga slapen in een vliegtuig!

Je kan dan misschien niet met het vliegtuig op vakantie dit jaar, maar je kan wel overnachten in een vliegtuig! Niet veel mensen kunnen dat na vertellen, tenzij het gaat om een powernap tijdens een lange vlucht, maar daar gaat het nu niet om. In dit vliegtuig kan jij genieten van één en al luxe. Dit zou je overigens ook in een helicopter kunnen den, hoe gaaf om een keer mee te maken!?

Favoriete items Welke: