Vijf zelfmaakideeën voor landelijke kerstversiering met denneappels

Wonen door Tamara

De leukste landelijke kerstversiering maak je eenvoudig (en goedkoop!) van... denneappels. Bekijk de onderstaande ideeën, ga naar het bos om de benodigde denneappels te zoeken en maak de leukste landelijke versiering met denneappels.

Maak een mooie kerstkrans

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze eenvoudige, maar mooie, kransen van denneappels? De linkerkrans maak je door denneappels opeen krans van takken te lijmen. Of zet de denneappels vast met een ijzerdraadje of bloemistendraad (dat laatste is wat dunner en makkelijker te vormen) de rechterkrans maak je door sparrenappels op een krans van stro te lijmen met een lijmpistool. Spuit er tot slot eventueel nog wat kunstsneeuw op.

 

Kransen van denneappels

 

Weer eens wat anders dan een krans

Deze mooie denneappels hang je aan feestelijke linten aan de deur. Weer eens wat anders dan een krans! Lijm het lint met een lijmpistool op de denneappel. Plak er tenslotte nog een leuk bijkleurend strikje op zodat je de lijmplekjes niet meer ziet. Goed laten drogen voordat je de denneappels ophangt.

 

Denneappels aan een lint: weer eens iets anders voor aan de deur

 

Maak zelf een kaarsenhouder

Neem een grote glazen pot (bijvoorbeeld van appelmoes of vraag eens bij een restaurant in de buurt) en maak 'm goed schoon zodat er geen etiket- of lijmresten meer op zitten. Vouw een stukje stof of kant om de hals en maak dit vast met lint of een touwtje. Hierop lijm je een aantal denneappels vast. Je kunt er ook nog wat kerstgroen tussen steken om het geheel wat meer aan te kleden. Doe tot slot een laagje zand of zout onderin de pot en zet er een kaarsje in.

 

Maak een kaasrenhouder van een glazen pot

 

Gezellige kerstpotten

Wil je ook het terras of de entree van je woning wat opfleuren? Vul aardenwerken potten met aarde en versier de bovenste laag met dennetakken, denneappels en wat kerstballen. Ben je bang dat de breekbare kerstballen het niet overleven? Kijk dan eens bij het tuincentrum of zaken als Hema, Wibra en Blokker voor onbreekbare ballen van plastic. Deze zijn tegenwoordig vrijwel niet meer van echte kerstballen te onderscheiden.

 

Versier je huis met landelijke accessoires van denneappels

 

Verf denneappels in je favoriete kleur

Vind je die bruine denneappels niet zo mooi? Dan geef je ze toch gewoon zelf een kleurtje? Zorg dat de denneappel goed droog is en dat hij helemaal open staat. dit kun je bijvoorbeeld doen door ze even in de warme oven te leggen. Maak er vervolgens met een ijzerdraadje een haakje aan en dompel de dennenappel onder in je favoriete kleur verf. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de denneappels te spuiten met spuitverf. Bestrooi ze voordat de verf droog is naar wens met glitter.

 

Verf denneappels eenvoudig in je favoriete kleur

 

Afbeeldingen zijn afkomstig van : Pinterest en Welke.