Dit is dé interieur trend van 2020

Wonen door Michelle

We willen allemaal wel ons interieur in orde te hebben. Ook voor dit jaar zijn er een aantal uitspraken gedaan over de interieur trends van 2020. Het materiaal waar het dit jaar allemaal om gaat draaien: bamboe.

Bamboe

Voor de natuurliefhebbers is dit een uitgelezen kans om in te stappen. Met de interieur trend van 2020 brengen we dit duurzame product in huis. Het is dus goed mogelijk dat we dit product vaak gaan tegenkomen dit jaar.

Verschillende stijlen

Bamboe is sterk, mooi, duurzaam en kan op allerlei verschillende manier worden ingezet. Hierdoor zijn de mogelijkheden om bamboe in je interieur te verwerken erg groot. We associëren bamboe vooral met bomen, planten en een tropische leefomgeving. Deze trend is naar voren gekomen in het rapport van IKEA. De producten van bamboe worden mooie items om te combineren met lcihte kleuren of planten. Ook is het mogelijk om juist de eenvoud erin te houden zodat je een stijlvolle, Scandinavische uitstraling creëert. Dit is vooral goed te realiseren door kleine details, zoals een bijzettafel, lamp of kastje gemaakt van bamboe in te brengen.

Combineren van bamboe

Zoals hierboven al benoemd zijn de mogelijkheden met bamboe erg divers. Het is namelijk een materiaal die niet alleen met jouw stijl goed valt te combineren, maar ook erg goed met andere materialen en items die op dit moment al in de kamer staan. Doordat het een natuurlijk materiaal is geeft het de kamer ook de nodige dosis karakter mee, dat is toch wat allemaal wel willen? Er zijn dus genoeg redenen om eens een kijkje te nemen onder de categorie ‘bamboe’ en wie weet vind jij wel en perfecte match tussen een product en kamer.

Wij hebben al een aantal leuke items voor je op een rijtje gezet: