Deze lekkere dingen mogen niet missen op jouw paasbrunch
Het is bijna weer tijd voor een gezellige en lekkere paasbrunch. Wat moet je dit jaar serveren, naast de standaard lekkere croissantjes, eitjes en verse jus? Wij hebben een paar lekkere paasgerechten voor je uitgekozen, die niet mogen missen op jouw paasbrunch.
Lees meer: Zo maak je de leukste paashaasjes van gekookte eieren
Plattaart met witte asperges met ham en ei
Als je aan Pasen denkt, denk je vast aan asperges en ei. Niet op de traditionele manier eet jij ze deze Pasen, maar op de feestelijk manier door middel van een plaattaart. Dit gerecht mag niet missen op jouw paastafel.
Wat heb je nodig?
- 1 rol vers bladerdeeg
- 500 gram witte asperges, geschild en 4 minuten voorgekookt
- 150 gram hamreepjes
- 3 eieren
- 250 gram ricotta
- Rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook + wat extra voor garnering
- 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
Voordat je begint verwarm je de oven voor op 200 graden, schil en kook je de asperges en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de ricotta in een kom en meng dit met de bieslook en citroenrasp. Voeg de helft van de parmezaanse kaas toe samen met zout en peper naar smaak. Meng dit allemaal goed door elkaar en zet apart. Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat en smeer het ricotta mengsel over het balderdeeg, maar houdt de randjes vrij. Verdeel de asperges over het mengsel, samen met de hamreepjes. Vouw de randen naar binnen en druk de hoekjes goed aan. Verdeel voorzichtig de eieren over de bakplaat, zodat het eigeel niet breekt en het eiwit tussen de asperges verspreidt. Bestrooi de rest van de parmezaanse kaas erover. Bak de plaattaart in de oven voor 20 tot 25 minuten of tot de eieren gestold zijn en het deeg goudbruin is. Lekker!
Eiermuffins
Een simpel en lekker gerecht zijn de eiermuffins. Staat schattig op de paastafel en het is heerlijk. Kies jouw favoriete ingrediënten (denk aan tomaten en paprika) of volg het volgende recept.
Wat heb je nodig voor 6 muffins?
- 100 gram belegen geraspte kaas
- 60 gram prei
- 50 gram bacon
- 4 eieren
- 1 eetlepel roomboter om mee in te vetten
- 1 kleine ui
- Bieslook naar smaak
- Peper en zout
Roer de eieren los in een kom en meng daar de ui, geraspte kaas, prei, bieslook en gebakken bacon aan toe. Meng alle ingrediënten goed door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvormpjes en plaats de muffins voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Blini torentjes met gerookte zalm
Geen groot fan van ei? Kies dan voor dit leuke paasrecept. Deze lekkere blini’s staan binnen tien minuutjes op tafel en zijn heerlijk.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 1 pakje kant-en-klare blini’s (16 stuks in totaal)
- 100 gram gerookte zalm
- 1/3 komkommer
- 200 gram cottage cheese
- Zwarte peper
- ½ bakje tuinkers
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de blini’s vijf minuten af in het midden van de oven. Snijd ondertussen de zalm in 16 stukjes en de komkommer in 16 plakjes. Meng de cottage cheese in een kommetje met een zwarte peper naar smaak. Nu ga je bouwen. Maak acht torentjes door de blini’s te stapelen met een plakje komkommer, een schepje cottage cheese en een stukje zalm. Herhaal dit nog één keer. Garneer de torentjes met een beetje tuinkers en smullen maar.
Paas tiramisu
Wat is een goede paasbrunch zonder een goed dessert? Sluit de brunch af met een klapper. Dit doe je met een heerlijke Paas tiramisu. Let op! Deze tiramisu bevat alcohol en is dus niet geschikt voor kinderen.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 250 gram mascarpone
- 100 ml advocaat
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 kopjes espresso
- 18 lange vingers
- 2 chocolade eitjes
- 4 glaasjes om het in te serveren
Zet twee koppen koffie en laat deze afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, de slagroom met het zakje vanillesuiker en 75 ml advocaat met een mixer tot een mooi romig beslag. Verdeel een beetje van het mengsel over de bodem van de glaasjes. Schenk de afgekoelde koffie in een diep bord en breek de lange vingers door tweeën. Doop de lange vingers één voor één een paar seconden in de koffie en verdeel de helft van de lange vingers over het romige mengsel in de glaasjes. Verdeel hier een klein beetje van de overige advocaat over de lange vingers en maak weer een nieuwe laag met het roommengsel, lange vingers gedoopt in espresso en een beetje advocaat. Je eindigt met een laag van het roommengsel en wat extra advocaat. Dit eet je meteen op of laat je een nachtje in de koelkast. Garneer met een lange vinger en stukjes van een chocolade eitje.
Alvast eet smakelijk en een hele fijne Pasen!