Zo verzorg je een complete paasbrunch

Food door Maj

Pasen is een gezellig moment om samen met vrienden of familie een klein feestje te vieren. Maar wat zijn nou leuke activiteiten om tijdens Pasen te gaan ondernemen? Organiseer bijvoorbeeld een leuke paasbrunch. Het liefst natuurlijk tijdens mooi weer buiten in de tuin, maar ook binnen kan je er een feestje van maken en wij leggen je uit hoe!

1. Paastafel dekken

Begin met het versieren van de paastafel door wat decoratie aan te schaffen. Bij verschillende winkels kan je voor weinig geld heel veel leuke decoratie kopen voor je paastafel. Denk aan versierde paastakken, kuikentjes, nep eieren, chocolade eieren, paashaasjes van chocolade, lint, bloemen en zo kan je nog wel even door. Als het maar een lente en vrolijke uitstraling heeft. Verder doen leuke servetten en mooi servies het ook altijd goed. Natuurlijk kan je ook Pinterest even doorspitten voor wat leuke inspiratie en ideeën.

2. Brunch-recepten

Bedenk van te voren alvast welke gerechten je wilt gaan serveren, zodat je al een aantal dingen kunt voorbereiden. Het is gezellig als je lekker lang kan tafelen, dus ga vooral voor kleine gerechten en natuurlijk dingen die iedereen lekker vindt, zoals verse broodjes, croissants, scrambled egg, gekookte eitjes, paasbrood, beleg en verse sapjes. Daarnaast kan je nog een aantal andere 'speciale' recepten maken. Bekijk bijvoorbeeld eens de recepten hieronder, die perfect zouden passen bij een uitgebreide paasbrunch!

Burrata caprese toast

Paashaasjes van gekookte eieren

No bake cheesecake met rode vruchten

vegetarische quiche met spinazie en paddenstoelen

Tiramisu crepes

Sandwiches

Bananencake

3. Paasactiviteiten

Als er ook kinderen bij de brunch aanwezig zijn is het leuk om paasactiviteiten te organiseren. Ga bijvoorbeeld paaseieren schilderen, eitjes verstoppen of print wat paaskleurplaten. Zo vermaak je de kids en kan je zelf nog eindeloos tafelen!