Veel onderweg? 6 lekkere lunchideeën voor onderweg

Food door Maj

Ben je veel onderweg en heb je weinig tijd om rustig te lunchen in de middag? Welke.nl to the rescue! Natuurlijk is het wel belangrijk om goed te eten en gezonde voeding binnen te krijgen. Zo krijg je weer energie en ga je gedurende de dag minder snoepen. Om het een stukje makkelijker te maken, delen wij 5 lekkere lunchideeën voor onderweg.

1. Overnight oats

Overnight oats zijn echt super makkelijk en snel om te maken. Het grootste pluspunt? Je maakt ze de avond van tevoren in een bakje en in de ochtend wanneer je haast hebt, neem je deze gemakkelijk mee in je tas. Een vullende en gezonde lunch boordevol vezels. Het is nog een optie om blauwe bessen en nootjes apart mee te nemen. Deze kun je dan als topping toevoegen aan je overnight oats om het nog een beetje lekkerder te maken.

2. Gezonde wrap

Een wrap is dé uitkomst als je onderweg bent. Maak deze van tevoren alvast klaar en doe er lekkere dingetjes op, zoals kipfilet, roomkaas en paprika. Vouw ze goed dicht, zodat je onderweg makkelijk de wraps kunt eten en eigenlijk niks meer hoeft klaar te maken. Makkelijk, gezond en lekker!

3. Bananenbrood

Bananenbrood wordt zeker een favoriet als je zin hebt in een zoete lunch. Snijd je bananenbrood in plakjes en vries deze in. De avond ervoor haal je een paar plakjes uit de vriezer en neem je deze de volgende ochtend mee. Je kunt ze nog bedekken met yoghurt, honing en fruit. Maar bananenbrood is ook al heerlijk om gewoon zo op te eten.

4. Bagels met roomkaas

Houd je toch meer van brood? Dan zijn bagels een hele fijne to go lunch. Doe er wat roomkaas op met bijvoorbeeld avocado, komkommer of zalm. Let natuurlijk wel op met vis dat je het niet te lang buiten de koelkast laat. Dat kan wat lastiger zijn als je veel onderweg bent, maar er zijn talloze opties om op je bagels te doen!

5. Couscous salade

Couscous komt oorspronlijk uit Marokko en is goed te combineren met allerlei verschillende ingrediënten. Het is perfect als je veel onderweg bent en makkelijk de avond van tevoren te maken. Vergeet alleen niet om een vork mee te nemen, anders wordt het lastig om te genieten va je salade.

6. Pancakes

Yes, je leest het goed. Pancakes zijn namelijk super lekker om koud te eten. Doe er een beetje nutella op of eet ze met vers fruit. Mega lekker!