6x makkelijke lunches om mee te nemen

Food door Sandra E

Ga je op reis, picknicken of wil je een makkelijke lunch voor op je werk? Lunches to go, om mee te nemen, makkelijk om te bewaren en makkelijk om mee te nemen. Wij hebben er 6 voor je op een rij gezet!

Omeletwrap

Een omeletwrap is een mix tussen een salade, wrap en een omelet. Een omeletwrap kun je maken in verschillende varianten. Bijvoorbeeld een omeletwrap met kip en avocado of met zalm. Je wikkelt de omeletwrap in aluminiumfolie en zo is deze makkelijk mee te nemen en heb je een heerlijk lunch!

Pastasalade

Beetje pasta over van de vorige avond? Laat afkoelen en maak er een salade van die je de volgende dag meeneemt naar je werk. Een pastasalade zorgt meteen voor extra energie. Experimenteer met de ingrediënten die je lekker vindt. Je kunt alles al samenvoegen of je neemt de ingrediënten apart mee en voegt het tijdens de lunch toe. 

Dippen maar

Een lichte lunch kun je maken van groenten met wat dipsaus. Worteltjes met hummus of paprikastengels met guacamole. Ideaal voor mensen die geen grote honger hebben tijdens lunchtijd. 

Hartige taart / Quiche

Een hartige taart of quiche is lekker als avondeten en wat je over hebt kun je ook weer makkelijk meenemen voor de lunch. Een hartige taart kan je maken van kip en broccoli, pompoen met feta of bloemkool en bacon. Dit is natuurlijk wel een gerecht dat je de avond van te voren klaar moet maken of dus als restje de volgende dag meeneemt.

Falafel tortilla wraps

Tortilla´s zijn ook een heerlijk om mee te nemen voor onderweg, koud en warm, het smaakt allebei even lekker. Een falafel tortilla is een wrap met bonen, kikkererwten, tomaten, spaanse pepers en knoflook. Een heerlijke maaltijd en eventueel kun je de tortilla´s opwarmen.

Noedelsoep met omeletreepjes

Giet een avond van te voren de warme noedelsoep in een bakje, de uitjes apart verpakken en de volgende dag kun je deze lunch to go makkelijke mee nemen.