DIY: maak je eigen gezichtsserum

Hobby door Maj

Het gebruiken van een serum bevat veel voordelen. Denk aan het hydrateren van de huid en het tegengaan van rimpels en onzuiverheden. Dit is nog maar een kleine greep uit wat een serum allemaal kan doen voor je huid. Het enige nadeel: er kan nogal een prijskaartje hangen aan een goed serum. Maar niet getreurd, want je maakt gewoon je eigen gezichtsserum met deze leuke DIY ideeën!

1. Glow serum

Dit zelfgemaakte serum met onder andere argan olie en avocado olie zorgt voor een prachtige gezonde glow. Breng deze één keer per dag aan voor je moisturizer en je huid straalt als nooit te voren!

 

2. Verhelderend serum

Heb je last van een doffe huid? Dan is dit verhelderende serum perfect voor jou. Het verlicht de huid en zorgt ervoor dat doffe plekken worden verminderd. Hoe je dit serum maakt? Met een ingrediënt wat we misschien allemaal wel in onze koelkast hebben liggen: sinaasappels! Eén ding is zeker, dit serum is een hele fijne toevoeging in je dagelijkse skincare routine.

3. Vitamine C serum

Geef je huid een vitamine C boost met dit fijne DIY serum. Vitamine C werkt heel goed tegen huidveroudering, pigmentvlekken en het zorgt voor een egale huid. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig van dit fijne serum. Masseer het vervolgens zachtjes in de huid en laat het goed intrekken. Aftoppen met een voedende crème en je krijgt gegarandeerd een glowy skin.

4. Anti-aging serum

Wil je fijne lijntjes en rimpels tegengaan? Dan is dit anti-aging serum perfect voor jou. De essentiële oliën voeden de huid en zorgen voor meer volume en stevigheid. Heel fijn om de rijpere huid mooi soepel te houden!

5. Kalmerend serum

Dit kalmerende serum is een musthave tegen roodheid en irritaties. Met behulp van dit DIY serum hydrateer je de onrustige huid en verminder je onstekingen. Het geheime ingrediënt dat gebruikt wordt is rozenbottelolie, wat heel goed werkt in combinatie met de gevoelige huid.