De leukste DIY knutselideeën voor een middagje met de kids

Hobby door Maj

Het is zo gezellig om een vrije middagje te besteden met de kids. Hiervoor hoef je op een koude en regenachtige dag zeker niet altijd het huis te verlaten. Het kan net zo leuk zijn om gewoon binnen te gaan knutselen! Lekker een glas limonade erbij en vooral heel erg creatief bezig zijn.

1. Monsters knutselen

Is je kind dol op monstertjes en gek op avontuur? Dan zullen deze knutselmonsters zeker in de smaak vallen. De monsters zijn ook helemaal niet eng, maar juist heel leuk om zelf te maken! Voor dit knutsel idee, heb je vooral veel wc-rollen en gekleurd papier nodig.

 

2. Bloemen knutselen

Het is altijd gezellig om een bos bloemen in huis te hebben staan en het is nog gezelliger om deze bloemen zelf te maken! Hier vind je meer dan dertig leuke (bloemige) knutselideeën.

 

3. Knutselen met stof

Wanneer de kinderen iets ouder zijn, kun je ook met wat moeilijkere knutselwerkjes aan de gang. Het is goed voor hun fijne motoriek om met stof aan de gang te gaan, omdat dit best precies werk is. Maak bijvoorbeeld diertjes van stof of schattige huisjes.

 

4. Schildpadden maken

Hoe schattig zijn deze schildpadjes? Deze zijn gemaakt van stenen die je eerst zelf buiten kunt gaan zoeken. Een super leuke activiteit!

 

5. Aan de slag met rietjes

Rietjes zijn niet alleen leuk voor in je limonade, maar ook om mee te knutselen! Er zijn talloze knutselwerkjes te maken met rietjes. Zo ook deze libellen of schrijf je naam met een stuk touw en rietjes. Enig toch?