De leukste DIY’s met een lege wijnfles

Hobby door Maj

Ben je al een tijdje niet meer naar de glasbak geweest en weet je niet wat je aanmoet met al die lege flessen wijn? Dan hebben wij nog wel een aantal leuke ideeën! Je maakt namelijk heel eenvoudig super veel leuke DIY creaties met een lege wijnfles.

1. Kerstige wijnflessen

Tover je wijnflessen om in een gezellig winters tafereel. Het enige wat je nodig hebt is een klein lichtsnoer en (optioneel) verf. Maak je wijnfles helemaal schoon en doe het lichtsnoer in de fles. Je tekent eventueel nog een kerstboom of sterren op de fles. Hoe leuk voor op tafel als kerstdecoratie?

2. Kandelaar en vaasje in één

Vul de lege flessen wijn met water en doe er een leuk stekje in. Zet er hoge kaarsen in en je hebt mega leuke decoratie voor in huis! Geen fan van hoge kaarsen? Je decoreert ook lage kaarsjes in de fles decoreren. Een simpele manier om van een fles een kaarshouder te maken is om een lange, rechte kaars in de opening van de fles te stoppen. Een tweede, iets geavanceerdere optie is door een kaarsje in de binnenkant te plaatsen. De onderkant van de fles maak je open (kapot). De rand is natuurlijk scherp, dus schuur dit even glad. Vind een onderstuk zoals een stuk hout en plaats hier een waxinelichtje in. Erg leuk èn sfeervol!

3. Vogelhuisje

Heb jij een tuin of misschien wel een balkon? Dan is het heel makkelijk om een leuk vogelhuisje ervan te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een bakje om onder de wijnfles te leggen. Vervolgens vul je de lege fles wijn helemaal vol met vogelvoer en maak je de fles ondersteboven vast aan een plakje of muur boven het bakje. Zorg dat je er 1 à 2 cm tussen laat zodat het voer goed doorloopt zodra het eronderuit wordt gegeten. Ook dit is slechts een variant van de vele mogelijkheden en variaties die je kunt maken voor de vogels.

4. Vaasjes

Je kunt een plantje in de fles doen, maar je kunt de fles ook gebruiken als vaasje. Vul de fles met water en zet er een gezellig bloemetje in voor op tafel.

5. Flessen decoreren

Je kunt lege flessen ook decoreren door ze een make-over te geven. Je gebruikt deze dan bijvoorbeeld als waterfles of ter decoratie in huis. In deze DIY werken ze met glitters, ook mega leuk voor kerst en oud en nieuw!