DIY: maak zelf servetringen

Hobby door Maj

Servetringen maken je perfect gedekte tafel helemaal af! Ook richting de feestdagen is dit een super leuk accessoire om je feesttafel nog mooier te maken. Wat het nog leuker maakt: je kunt de servetringen makkelijk zelf maken! Ga voor een exemplaar die past bij jouw gedekte tafel. Wij delen onze favoriete DIY ideeën.

1. Metalen servetringen

Hoe leuk zijn deze servetringen gemaakt van metaaldraad? Het enige wat je nodig hebt is metaaldraad (kleur en dikte naar keuze), een tangetje en iets ronds met ongeveer een diamter van 5 centimeter. Bijvoorbeeld een krultang of buis. Buig eerst het uiteinde van de draad om, zodat je een soort lusje krijgt. Vervolgens wikkel je het draad om het ronde voorwerp. Doe dit ongeveer zes keer en laat het draad met elkaar kruisen. Steek vervolgens het uiteinde door het lusje waarmee je begon. Nu maak je wederom een lusje, zodat alles goed op zijn plek blijft. Knip het overige draad weg en je servetring is klaar! Helemaal leuk toch?

2. Kerstige servetringen

Deze DIY-servetring is super snel om te maken! Ook heb je maar drie verschillende materialen nodig: pijpenragers, houten kralen en dennentakjes. Mega leuk als kerst-doe-het-zelf project en een leuke manier om een speciaal tintje te geven aan je stoffen servetten als je het kerstdiner dit jaar organiseert.

3. Servetringen van klei

Houd je van knutselen met klei? Dan is deze DIY perfect voor jou! Je maakt ze in allerlei verschillende kleuren en knutselt het helemaal naar je eigen wensen.

4. Jute servetringen

Als je van een clean table setting houdt, is dit een leuke DIY voor jou. Een budget vriendelijk DIY project met een super leuk resultaat!

5. Stoffen servetringen

Dit is een hele snelle DIY, dus krijg je stress vlak voor je diner? We've got you. Wie weet heb je ergens nog wat stof liggen en anders kun je bij een fournituren zaak een rol stof kopen van ongeveer 4 centimeter breed. Eigenlijk is het enige wat je hoeft te doen de uiteindes te knippen zoals op de video. Strik daarna de stof om je servet heen, et voilà. Super cute!

Kerstbomen vouwen van je servetten

Kerst is het moment van het jaar om grootst uit te pakken. Veel versiering, lekker eten en een mooi opgedekte tafel. Ben je nou echt te laat om nog servetringen te maken, maar wil je wel wat leuks doen met je servetten? Lees hier hoe je de kersttafel nog gezelliger maakt, door van een servet een kerstboom te vouwen! Breng de gezelligheid van de kerstboom naar tafel, succes gegarandeerd!