DIY: de leukste tafeldecoratie voor in de herfst

Hobby door Maj

Het herfstseizoen is (naast alle regen) een hele gezellige periode: kaarsjes aan, onder een dekentje op de bank, kerstfilms bingen om vast in de stemming te komen en natuurlijk leuke herfstige tafeldecoratie! En hoe gezellig is het om die tafeldecoratie zelf te maken? Nodig een aantal vriendinnen uit en maak er een cosy middag van met warme chocolademelk en lekkere hapjes. Welke.nl geeft je vast wat herfstige tafeldecoratie inspo mee!

1. Kerstige dennenappels

Ben je al in de kerststemming, maar wil je de herfst nog niet helemaal loslaten? Dan zijn deze kerstige dennenappels dé perfecte tafeldecoratie voor jou! Versier de dennenappels met pareltjes en top ze af met een ster. Zo cute!

2. Herfstige glazen pot

Vul een glazen pot met leuke herfstdecoratie, zoals bladeren, dennenappeltjes, kastanjes enzovoort. Ga op pad met de kids en duik het bos in voor leuke decoratie. Maak er een leuk plateautje van met kaarsjes en een plantje. Meteen een leuk uitje en natuurlijk mooie decoratie voor op tafel.

3. Plateau met mos en kaarsen

Mos doet het bij een herfst- of kerststukje eigenlijk altijd goed. Versier een dienblad met mos, dennenappels en hoge kaarsen. Zet deze op tafel en de herfstsferen komen je huis tegemoet!

4. Herfsttakken

Plaats een aantal mooie herfsttakken in een hoge vaas. Je kiest net zoals op het voorbeeld voor mooie bladeren in kleuren die bij de herfst passen. Zet er een pompoen naast en je tafeldecoratie is compleet!

5. Kaarsen

Kaarsen zijn een must als de herfst begint: het wordt snel donker en kaarsen maken het veel gezelliger in huis. Zet een kaars in het midden van een dienblad en decoreer daaromheen met bijvoorbeeld kastanjes, kaneelstokjes, walnoten en dennenappels.

6. Pompoenen

Pompoenen in huis geven een hele warme en herfstige sfeer. Je hebt ze in zo veel verschillende kleuren en maten waardoor je een heel divers herfststuk kan maken.

Herfstrecept

Naast alle leuke knutsels in de herfst, is het ook gezellig om lekker te koken! Als er één gerecht de herfst typeert, dan is het stoofvlees wel. Wij delen ons favoriete recept, zodat je tijdens de koude en donkere dagen heerlijk kunt gaan koken. Kaarsjes, muziek aan en gaan!

Dit heb je nodig

  • 1 kg magere runderlap
  • 95 gr boter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 uien 
  • 650 ml rundvleesbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 300 ml rode wijn 
  • 4 kruidnagels
  • 2 sneeën oud brood 
  • Mosterd

Zo maak je stoofvlees

Bestrooi eerst het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beiden kanten mooi bruin. Leg het vlees daarna op een aparte bord. Fruit nu de ui in dezelfde pan en voeg de basterdsuiker en bloem toe. Roer goed door. Leg vervolgens het vlees terug in de pan en giet de wijn en bouillon erover. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze toe. Breng het geheel aan de kook en stoof daarna afgedekt 1 uur op lage stand. Smeer een laag mosterd op de broodjes en leg ze met de besmeerde kant op het vlees. Stoof nog 1 uur en schep alles door elkaar. Stoof nog 30 minuten totdat het vlees zacht is en verwijderd de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer met frites of appelcompote en smullen maar!