Leuke sinterklaas DIY ideeën om te maken met de kids

Hobby door Maj

Hij komt, hij komt... de Sint is weer in het land: dé leukste tijd van het jaar voor de kids! Sinterklaas is altijd een gezellige periode om samen met de kinderen te knutselen. Want zeg nou eerlijk, zelfgemaakte knutselwerkjes van je kind zijn misschien wel het leukst om te krijgen. Van creatieve knutselwerkjes tot aan leuke sinterklaas baksels. Wij delen 6x DIY ideeën om te maken tijdens de Sinterklaasperiode.

1. Schoorsteen knutselen

Knutsel je eigen schoorsteen, waar de Sint en pieten cadeautjes voor de kinderen neerleggen! Vergeet natuurlijk niet de wortel voor het paardje... Hoe leuk om dit tijdens de Sinterklaas periode in de woonkamer te hebben staan.

2. Pepernoten bakken

De schappen liggen alweer vol met de lekkerste pepernoten. Toch is het nog leuker (en lekkerder) om pepernoten zelf te maken. Je voegt zelf allerlei smaakjes toe! Leuk feitje, want bij de meeste mensen staat deze lekkernij bekend als pepernoten, maar we hebben het eigenlijk over kruidnoten. Pepernoten worden gemaakt van anijs, zijn lichter en hebben een andere vorm. Kruidnoten zijn meer rond en smaken naar speculaas. Eigenlijk het welbekende snoepgoed die de pieten altijd rondstrooien. Iedereen is er wel dol op en wij geven je vast het beste basisrecept voor pepernoten die er is.

3. Het paard van Sinterklaas knutselen

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor deze DIY: lege wc-rollen. Dan ga je eigenlijk al aan de slag met deze te leuke DIY! Perfect op de zondagmiddag.

4. Kruidnoten smoothie

Nu denk je misschien: 'kruidnoten smoothie'? Het is dus echt heel erg lekker! Hoe kouder het wordt, des te meer zin we krijgen in speculaas. Hoewel de meeste smoothies gemaakt worden met fruit, wordt deze variant gewoon gemaakt met pepernoten. Iets minder gezond, maar wel heel erg lekker. Heel simpel: Snijd de banaan in stukken en doe deze in de blender. Voeg de kruidnoten, melk en dadels toe en mix tot een glad geheel. Schenk uit in een glas en maak af met wat cacaopoeder. Echt super lekker om jezelf te verwennen in het weekend!

5. Stoomboot van Sinterklaas

Knutsel de stoomboot van Sinterklaas! Je hebt nodig: een eierdoos en verf. Zo makkelijk en leuk kan het zijn. Iedereen maakt zijn of haar eigen stoomboot design, je gaat dus helemaal los in je creativiteit!

6. Sinterklaas blondies

Maak de lekkerste Sinterklaas blondies met kruidnoten! Krijg je maar geen genoeg van brownies? Probeer dan ook zeker eens deze special Sinterklaas blondie. Yum!