Met deze tips behoud je jouw energie de hele dag door

Lifestyle door Maj

Genoeg slaap en voldoende beweging is erg belangrijk om de dag energiek door te komen. Toch spelen er ook andere factoren mee die ervoor kunnen zorgen dat je jouw energie de hele dag door behoudt en deze tips kunnen je daarbij helpen!

1. Neem pauzes

We zijn tegenwoordig allemaal erg druk en soms overzie je even niet meer wat je allemaal nog moet doen. Hoe graag je dan misschien ook hard wilt doorwerken, zijn pauzes nemen ook erg belangrijk. Wandel een klein stukje tussen het werk door en pak af en toe even een glas water tussendoor. Neem een paar minuten pauze en tijd voor jezelf. Daarna kun je weer rustig verder werken en is je hoofd 'afgekoeld'.

2. Hormonen in balans

Merk je dat je jezelf steeds energielozer en beroerder voelt, terwijl je gezond eet en voldoende slaap krijgt? Dan kan het probleem wel eens te maken hebben met je hormonenbalans. Als je bijvoorbeeld last hebt van eetbuien, stemmingswisselingen en een opgefokt gevoel, zijn je hormonen wellicht uit balans. Bekijk deze tips eens om je hormonen goed in balans te houden.

3. Gezonde voeding

Gezonde voeding doet veel voor je energielevel. Vermijd suikers, want deze worden snel opgenomen in het bloed. Hierdoor krijgt je bloedsuikerspiegel hoge pieken. Je voelt je dus eerst energiek, waardoor je vervolgens een inkakker krijgt. Kies vooral voor langzame koolhydraten, zoals fruit, groentes en volkoren producten. Probeer ook eens te minderen met cafeïne, dit heeft hetzelfde effect als suiker.

4. Mediteren

Mediteren kan heel erg ontspannend werken. Je traint je brein en leert gedachten onder controle krijgen. Ook kom je even helemaal tot rust en heb je de tijd om weer energie op te wekken. Zeker goed dus om de ochtend mee te starten of de dag juist af te sluiten.

5. Doe een dutje voor meer energie

Dutjes kunnen echt heerlijk werken om energiek de dag door te komen. Vooral als je slaaptekort hebt en een slechte nacht heb gehad, zijn powernaps een goede oplossing om jezelf weer even helemaal op te laden. Houd ze wel kort, anders beland je in een diepe slaap en word je juist moe wakker.

6. Zorg voor voldoende zonlicht

Voldoende zonlicht zorgt voor meer energie, doordat je genoeg Vitamine D binnenkrijgt. Het gaat hierbij vooral om daglicht. In de winter is het goed om supplementen te nemen, zodat je geen tekort hebt aan Vitamine D. Maar voor nu: laat dat zonnetje maar komen!