DIY: de allerleukste creaties voor oudejaarsavond

Hobby door Zora

In december gaan we van het een feestje naar het ander. Nu dat kerst bijna om de hoek komt kijken, is het alvast tijd om na te denken over de voorbereidingen voor oudejaarsavond: wat voor drankjes jij gaat serveren, welke hapjes jij op tafel gaat zetten en hoe jij je stulpje gaat versieren. Wij helpen je een handje door je te inspireren met de allerleukste DIY-creaties voor oud en nieuw!

1. DIY champagneglazen met glitter

Creëer een oud en nieuw partysfeer door champagneglazen te versieren met glitter. Waarom zou je daar stoppen? Decoreer al het feestservies met glitter of gouden accenten. Zo kom je met een wattenstaafje en gouden nagellak een heel eind. Na het feestje maak jij het servies weer schoon met nagellakremover of je bewaart het voor volgend jaar!

2. DIY sterretjes

Naast het serveren van hapjes en drankjes met feestservies, is het ook leuk om jouw stulpje een beetje te versieren. Denk aan zilveren en gouden ballonnen, slingers of deze zelfgemaakte sterretjes. Het enige wat je nodig hebt, is satéprikkers, lijm, een schaar en een gouden of zilveren slinger.

3. DIY gelukskoekjes

Heb je een diner gepland? Verras jouw gasten dan met zelfgemaakte fortune cookies. Bedenk voor elke gast een grappige of lieve toekomstvoorspelling voor het nieuwe jaar. Tip! Serveer de gelukskoekjes samen met het toetje.

4. DIY oud & nieuw decoratie

Het getal '2023' mag natuurlijk ook niet ontbreken als het gaat om decoratie voor oudejaarsavond. Knip de getallen uit karton en versier het met glitter of slingers.

5. DIY fotoachtergrond

Hoe leuk is het om een fotohoekje te creëren voor oud en nieuw? Maak zelf een fotoachtergrond met behulp van slingers, ballonnen en andere (zelfgemaakte) decoraties. Zet de camera en statief klaar en jij maakt deze oudejaarsavond letterlijk onvergetelijk.

Oud & Nieuw decoratie