De 5 leukste films om te kijken tijdens kerst

Hobby door Michelle

De gezellige kerstdagen zijn volgens ons niet compleet zonder wat leuke kerstfilms. Lekker op de bank zitten met een kop warme chocolademelk, er is toch niets fijner dat dan? Er zijn ontzettend veel leuke kerstfilms, maar welke zijn nou het leukste om met je gezin te kijken?

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Deze sprookjesachtige kerstfilm draait om speelgoedmaker Jeronicus Jangle. Hij verliest zijn motivatie nadat z’n leerling zijn mooiste creatie steelt: een levende houten pop. Jarenlang maakt Jeroncius geen speelgoed meer, maar dan staat zijn kleindochter op de stoep. Deze slimme meid raakt verwikkeld in een kwestie rondom een van zijn vergeten uitvindingen. En dat motiveert haar sombere opa om eindelijk weer in actie te komen de magie te laten terugkomen. Jingle Jangle staat sinds een paar maanden op Netflix.

Familie kerstfilms

ELF

ELF gaat over een jongen die jaren geleden werd geadopteerd door de Kerstman en opgevoed tussen de elfjes nadat hij per ongeluk op de Noordpool terechtkwam. Jaren later komt hij erachter dat zijn lengte een probleem is tussen de andere elfen. Hij besluit om terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld vinden mensen hem raar, zijn vader vindt dat hij zich anders moet gaan gedragen.

Familie kerstfilms

Home Alone

De echte kerst klassieker Home Alone mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Home alone is een film uit 1990, grote kans dus dat jij de film ondertussen uit je hoofd kent. Maar ondanks dat de film 30 jaar oud is blijft het een leuke film om te kijken met het hele gezin. Een leuke nieuwe film voor je kinderen en een leuk nostalgische film voor jou.

Het eerste deel van Home Alone gaat over de achtjarige Kevin die per ongeluk door zijn familie thuis wordt achtergelaten als ze op kerstvakantie gaan. In het begin vindt Kevin het wel leuk om eens alleen thuis te zijn. Maar dan moet hij ineens het huis verdedigen tegen twee onhandige inbrekers die meerder pogingen doen van inbraak. In totaal zijn er vier Home Alone films.

Familie kerstfilms

Frozen 

Ondanks dat Frozen geen officiële kerstfilm is, je komt met deze film wel meteen in winterse sferen. Frozen gaat over de zussen Elsa en Anna, die als kind altijd samen waren. Maar op een gegeven moment wordt dat contact beëindigd doordat de krachten van ijsprinses Elsa sterker worden. Tijdens de kroning van Elsa kan ze haar krachten niet beheersen en vervloekt ze het koninkrijk over een eeuwige winter. Anna besluit achter Elsa aan te gaan om het koninkrijk en hun vriendschap te redden. Tijdens haar avontuur krijgt ze hulp van onder andere bergbewoner Kristoff en pratende sneeuwpop Olaf. Frozen heeft sinds 2019 ook een tweede film, beide zijn ze te zien op Disney +.

Familie kerstfilms

The Christmas Chronicles

Een broer en zus, Teddy en Kate Pierce bedenken een plan op kerstavond om de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan verloopt alleen niet helemaal volgens plan, ze sluipen namelijk in de slee van de Kerstman en laten het per ongeluk verongelukken. Samen met de Kerstman proberen ze kerst te redden en beleven ze een bijzonder avontuur. The Christmas Chronicles is een film uit 2018 en is te zien op Netflix.

Familie kerstfilms

Met deze leuke films worden de aankomende dagen vast nog gezelliger.

Favoriete items van Welke: