De leukste Nederlandse steden om te bezoeken tijdens de feestdagen

Lifestyle door Chloe

Wil jij dit jaar een dagtripje maken in eigen land of lekker een weekendje weg naar een leuke Nederlandse stad? Rond het einde van het jaar zijn veel Nederlandse steden een feestje om te bezoeken. Kerstmarkten, winterfestijnen en op iedere hoek een warme drank to go: de ingrediënten voor een heerlijk winterse dag. De leukste Nederlandse steden om te bezoeken tijdens de feestdagen vind je hier.

Delft

Delft heeft een rijke historie en doet altijd een beetje denken aan klein Amsterdam. In de historische binnenstad vind je namelijk overal grachtjes en verwarmde terrassen. En zit het weer een beetje tegen? Dan zijn er genoeg musea om te bezoeken in en rondom de stad. Ook wordt hier jaarlijks lichtjesavond georganiseerd op de tweede dinsdag van december. Dan wordt de verlichting van de kerstboom op de markt aangezet en is het in de hele stad één groot feest.

Meer op Instagram

Valkenburg

Als jij een echte kerstliefhebber bent is Valkenburg voor jou the place to be. In de wintermaanden verandert Valkenburg namelijk in kerststad. De hele stad staat in het teken van kerst en je vindt er zelfs een ondergrondse kerstmarkt. Dat wil je dus niet missen.

Meer op Instagram

Maastricht

Als je toch een weekendje in Valkenburg bent, dan kan je dat prima combineren met een bezoekje aan Maastricht. Hier vind je namelijk een hele grote kerstmarkt. Ook is de stad ideaal om inkopen te doen voor de feestdagen, want er zitten genoeg winkels in de buurt van de markt. Hier ben je dus wel even zoet.

Meer op Instagram

Amsterdam

Amsterdam is natuurlijk het hele jaar door leuk om te bezoeken, maar in de winter heeft het iets magisch. Op bijna iedere hoek worden kerstbomen verkocht, de stad hangt vol met lichtjes en je kan in iedere straat wel terecht voor een warme choco of glühwein to go. Op deze manier kan je uren door de stad struinen.

Meer op Instagram

Leiden

Leiden is de perfecte stad om ’s winters lekker doorheen te wandelen. Van historische panden tot gezellige terrasjes: je vindt het er allemaal. Je hebt zelfs verschillende wandelroutes die al voor je uitgestippeld zijn zodat je langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad komt. Ook heb je hier ieder jaar een bijzondere kerstmarkt: namelijk de drijvende kerstmarkt.

Meer op Instagram

Ben jij gek op kerstmarkten bezoeken? Bekijk dan hier de leukste kerstmarkten in Nederland en vlak over de grens.