DIY: Creëer een geweldige cadeaumand in 6 stappen

Hobby door Zora

Staat er binnenkort een speciale gelegenheid in de planning en wil jij de host een origineel cadeau geven? Dan is een zelfgemaakte cadeaumand een perfect idee. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen, wij leggen alle belangrijke stappen aan je uit.

1. Bedenk een thema

Het creëren van een geweldige cadeaumand begint met het kiezen van een thema. Deze keuze heeft invloed op alle andere stappen! Misschien heb je al een idee omdat de cadeaumand voor een bepaalde gelegenheid is, zoals een kraamvisite of om bijvoorbeeld een 'feestdag' te vieren zoals aankomende Halloween. Alle thema's zijn mogelijk, wees creatief en bedenk iets origineels!

2. Kies een container

Een cadeaumand hoeft niet per se een mand te zijn, je kan ook voor andere opties kiezen zoals draadmanden, dozen of tasjes. Zorg ervoor dat de container groot genoeg is voor alle items die jij cadeau wil geven.

 

3. Vul het grootste deel met grote items

Begin met het vullen van jouw mand met een aantal grotere items die voldoende ruimte in beslag nemen. Deze hoeven niet duur te zijn, ga voor een aantal dingen die jouw cadeaumand er mooi en vol uit laten zien, ongeacht het aantal cadeautjes die jij erin stopt.

4. Voeg kleine items toe om de mand te vullen

Omdat je de meeste ruimte al in beslag hebt genomen met grote items, is het enige wat je nu hoeft te doen is de overgebleven ruimte opvullen met kleinere cadeautjes. Wanneer je naar de cadeaumand kijkt, wil je dat het helemaal vol lijkt of zelfs overvol, dus kies kleinere items uit om 'm helemaal op te vullen.

5. Vergeet het lekkers niet

Weet je niet zo goed wat je in de mand kan stoppen of heb je nog een item nodig om de ruimte te vullen? Dan zijn lekkernijen altijd een goed idee! Denk aan de ontvanger van de cadeaumand en wat hij of zij heerlijk vindt om te snoepen.

6. Voeg een gepersonaliseerde label toe

Ga er niet van uit dat de ontvanger jouw gedachten kan lezen en weet wat jouw idee achter de cadeaumand is. Voeg een schattig labeltje toe aan de mand dat aangeeft wat het thema is. Voilà!