DIY: leuke en originele verjaardagscadeaus om zelf te maken

Hobby door Michelle

Cadeaus kopen voor iemand zijn verjaardag kan soms best lastig zijn, zeker als je diegene niet goed kent. Iets geven wat al eerder is gegeven is iets wat je liever wat wilt voorkomen, want een origineel cadeau geven is natuurlijk het allerleukst. Zelf een leuk verjaardagscadeau maken of in elkaar zetten is daarom een leuk idee. Wij geven je een aantal leuke voorbeelden!

Wijnfles decoreren

Als de jarige een liefhebber is van een bepaalde wijnsoort is dat natuurlijk altijd een goed cadeau. Maar er is een grote kans dat jij niet de enige bent met dat idee, de wijnfles versieren is daarom een leuk idee. Je wijnfles versieren met wat doorzichtig folie, en een mooi kaartje maakt het al een stuk leuker. Wil je een stapje verder? Neem dan de onderstaande foto als voorbeeld en verander je wijnfles in een te gekke ananas!

Wijnflessen decoreren

Luchtballon knutselen

Geld of een cadeaubon is ideaal als de jarige geen wensen heeft, hiermee zit je namelijk altijd goed. Vaak wordt geld in een eenvoudige envelop gegeven en een cadeaubon in de bijhorende verpakking, terwijl het veel leuker kan. In veel winkels zijn kant en klare cadeaudoosjes te koop, doe je hier je geld of cadeaubon in. Maak vervolgens met wat touwtjes een ballon aan je doosje vast, nu heb je een kleine luchtballon die je cadeau kunt geven. Ziet er superleuk uit en hierdoor is het uitpakken van het cadeau ook meteen wat leuker.

Zelfgemaakte verjaardagcadeaus

Persoonlijk verjaardagscadeau 

Van een oud kaartspel kan je gemakklijk een klein boekje maken met allerlei lieve woorden erin die jij tegen de jarige persoon zou willen zeggen. Dit is een cadeau waar de jarige nog jaren plezier van heeft!

Persoonlijke verjaardagcadeaus

Sieraden maken

Sieraden maken kan best lastig zijn maar tegelijkertijd is het een ook leuke activiteit waar jij je mee bezig kan houden. Armbanden maken kan op heel veel verschillende manieren en is makkelijker dan je denkt. Op het internet zijn verschillende stappenplannen te vinden. Maak een leuk armbanden setje, pak het leuk in en je hebt een mooi en origineel cadeau.

Sieraden knutselen

Fotolijstje versieren

Foto’s cadeau geven is altijd een goed idee, hiermee tover je een glimlach op iemand gezicht en haal je iemands herinneringen naar boven. Foto’s cadeau geven kan op verschillende manieren, zoals een fotoboek geven. Een of meerder fotolijstjes geven is ook onwijs leuk omdat het meteen ook leuke decoratie is voor in iemand interieur. En door zelf de fotolijsten te versieren kan jij ze helemaal maken in de stijl van bijvoorbeeld iemands woonkamer of slaapkamer. Versier je lijstjes bijvoorbeeld met steentjes, stof of glitters.

Fotolijstje knutselen

Cadeau emmer

Een emmer of doos vol met kleine cadeautjes is superleuk om aan iemand te geven met een bepaalde hobby of passie. Denk bijvoorbeeld aan tekenen of bakken, hierbij kan je allemaal cadeautjes kopen die leuk en handig zijn voor bij diegene z'n hobby. Een thema kiezen is het leukst. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een doos vol met borrel artikelen, bijvoorbeeld een mooie fleswijn met borrelhapjes. Hier zal de jarige gegarandeerd blij mee zijn!

Zelfgemaakte verjaardagcadeaus