DIY: de leukste inspiraties gemaakt van pallets

Hobby door Michelle

De tijd dat pallets echt alleen maar gebruikt werden voor het transporteren van goederen is allang voorbij. Tegenwoordig kent iedereen de pallets wel en er zijn ook steeds meer mensen die wel iets in hun huis hebben staan dat hiervan gemaakt is. Wil jij ook graag aan de slag met pallets? Dat is mooi! In dit artikel laten wij je de vijf leukste inspiraties zien!

Een bed van pallets

Je wilt een nieuw bed maar het liefst wel iets unieks. Waarom dan niet gewoon zelf maken? Een bed van pallets is namelijk helemaal niet moeilijk. De meeste pallets zijn 80 bij 120 cm groot dus zo kun je al heel makkelijk uitrekenen hoeveel je er nodig hebt. Het hangt natuurlijk van je eigen wensen af. Ook zou je de pallets op kunnen stapelen, zodat je wat hoger ligt, mocht je dat fijn vinden.

Pallets gebruiken voor een bank

Ook een mooie, unieke bank is zo gemaakt. Door de pallets op elkaar te stapelen bereik je de juiste hoogte. Een paar leuke kussens erop zodat je comfortabel kan zitten en je bent al zo goed als klaar. Met wat leuke kussenaccessoires maak je het helemaal af.

Maak je eigen keukenrek

Heb je een mooi rek nodig voor wijnflessen Daar heb je helemaal geen duur designer-rek voor nodig, dat kun je ook prima zelf! Daar een stuk van een pallet te gebruiken heb jij binnen no-time je eigen rek.

Je eigen moestuin

Wist je dat je pallets ook heel goed in de tuin kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor je moestuin? Je kunt hem zelfs op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je de pallet rechtop zetten waardoor de planten zelf hun weg naar buiten vinden. Maar je kunt hem ook omtoveren tot tafel, zodat je een moestuin op hoogte hebt.

Salontafel van pallets

Om je interieur helemaal af te maken kun je natuurlijk ook een prachtige salontafel maken van pallets. Door er wieltjes onder te bevestigen kun je hem ook nog eens heel makkelijk verplaatsen.

Favorieten van Welke: