Maak je eigen verzorgende bodyscrub

Hobby door Maj

Een bodyscrub zorgt ervoor dat je huid goed geëxfolieerd is en alle dode huidcellen worden verwijderd. Je kunt de scrub makkelijk zelf maken, want er zijn maar een aantal ingrediënten voor nodig. De basis maak je in ieder geval altijd met suiker of zout en een natuurlijke body olie. Wij leggen je graag alle stappen uit voor deze zelfgemaakte bodyscrub!

Dit heb je nodig

  • Suiker en/of zout

Suiker is iets grover dan zeezout, ook lost suiker sneller op. Je kunt suiker en zout ook samen mixen voor de perfecte scrub. Als je dus voor een fijne body scrub wilt gaan gebruik je zout, voor een grove suiker en voor een medium scrub 1/3 suiker en 2/3 zout.

  • Essentiële olie

Essentiële oliën zorgen voor een extra werking in je bodyscrub. Denk aan amandelolie of een lekkere arganolie. Amandelolie zorgt bijvoorbeeld voor een intensieve verzorging van de huid die ook goed uitsmeert. Deze olie bevat essentiële vetzuren en vitamine A en E. Arganolie voedt en beschermt de huid intents. Ook kalmeert het de huid bij ontstekingen of andere irritaties. Arganolie bevat namelijk verschillende vitaminen, anti-oxidanten en mineralen. Deze is dus goed te gebruiken voor een soepele en verzorgende huid. Je kunt zelf kiezen welke olie je fijn vindt om toe te voegen aan de scrub. Het beste is om voor een olie te gaan die voor vrijwel alle huidtypes geschikt is.

Maak je eigen verzorgende bodyscrub 

Als je een keuze hebt gemaakt uit bovenstaande ingrediënten, kun je beginnen met het maken van de scrub. Je kunt ook een mix van verschillende essentiële oliën toevoegen, als je meerdere werkingen wilt.

Begin met het afmeten van de suiker en zout. Mix deze in een kom en voeg de oliën toe. Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de scrub goed smeuïg is, maar wel roerbaar. Doe de bodyscrub in een leuke glazen pot en label deze met de gebruikte olie. Zo weet je als je meerdere scrubs maakt, welke je pakt.

Gebruik de scrub zo twee keer in de week en masseer zachtjes in. Na het scrubben spoel je je lichaam af en voelt je huid heerlijk zacht aan! Super goed voor de doorbloeding van je huid en natuurlijk om je dode huidcellen te verwijderen. Ook super leuk om te geven als cadeautje. Maak een scrub voorraad en doe deze gelabeld in leuke potjes. Maak er een leuk pakketje van en je DIY cadeautje is klaar!