Houd jij ook zo van een havercappu? Maak je eigen home made havermelk

Food door Maj

Havercappu's zijn natuurlijk helemaal hip en mega lekker! Ook kun je havermout koken met havermelk of de lekkerste smoothies ervan maken. In ieder geval altijd fijn om een pak ervan in huis te hebben! Of nog beter, want je kunt ook zelf aan de slag met havermelk maken. Wij laten je zien hoe.

Zelf havermelk maken

Het klinkt misschien makkelijker om een pak te kopen in de supermarkt, maar havermelk is best prijzig en super easy om zelf te maken. De hoofdingrediënten die je nodig hebt zijn namelijk: haver en water. Let wel op, want qua voedingswaarde is het niet vergelijkbaar met gewone melk. Havermelk bevat nauwelijks eiwitten, geen calcium en veel minder B-vitamines. Maar dat neemt zeker niet weg dat het wel gewoon heel erg lekker kan zijn en natuurlijk perfect als je lactose intolerant of vegan bent.

Dit heb je nodig

Het belangrijkste wat je nodig hebt is 200 gram haver en water. Verder is een grote kom, zeef en blender erg handig. Wil je jouw havermelk nog wat zoeter maken? Voeg dan wat honing toe!

Zo maak je zelf havermelk

  1. Doe 200 gram havermout in een kom gevuld met water. Zet het mengels voor ongeveer 7 uur afgedekt weg. Het makkelijkst is om het een nachtje te laten staan weken.
  2. Giet nu de havervlokken af onder koud water en doe het in de blender. Mix het op de hoogste stand, tot dat de havervlokken helemaal gemalen zijn.
  3. Schenk het mengsel door een fijne zeef. 
  4. Je kunt de havermelk wat zoeter maken met honing, maar dit is geen must.
  5. Vervolgens bewaar je de havermelk in de koelkast en is die ongeveer 5 dagen houdbaar. Vergeet niet om goed te schudden voor gebruik! 
  6. Heerlijk toch, je zelfgemaakte havermelk? Yum!

Koffiehoekje maken

Ben je helemaal dol op koffies? Maak dan je eigen koffiehoekje! Super leuk om te stylen en je havercappu's te drinken. Zo geniet je iedere ochtend, middag en avond van een heerlijke kop koffie, cappuccino of latte. Wij geven je een aantal leuke styling tips en trucjes mee, zodat jouw koffiehoekje de eyecatcher van het huis wordt!

Creeër een leuk barretje

Net of je in een koffiebar zit, maar dan toch echt in je eigen huis. Creeër een leuk barretje met als essentials natuurlijk het koffiezetapparaat, verse bonen en als kers op de taart comfortabele barkrukken om op te relaxen. Verder kan leuke decoratie natuurlijk niet ontbreken. Van fleurige bloemen tot aan leuke koffiekopjes; je kunt het allemaal kwijt in je speciale hoekje. Koop leuke kopjes en schoteltjes die passen bij je interieur en geef deze een mooie plek bij je bar. Ook suiker kan je in een leuke suikerpot doen en een speciaal plekje geven. Zo heb je alles bij de hand in je eigen gecreëerde coffee corner!