De leukste musea om te bezoeken in Nederland

Lifestyle door Maj

Nederland beschikt over prachtige musea. Van moderne kunst tot aan fotografie: saai is een museum zeker niet. Het perfecte uitje op een regenachtige dag (yes, die hebben we nog wel eens in Nederland) of als je een weekendje weg bent. Dit zijn de leukste musea om te bezoeken in Nederland.

1. Kunsthal Rotterdam

In de Kunsthal Rotterdam worden de mooiste tentoonstellingen gepresenteerd, waar je alles onder één dak kunt bewonderen. Op deze plek komen kunst, cultuur en verbondenheid samen door spraakmakende kunstwerken. Zeker het bezoeken waard als je een dagje in Rotterdam bent!

Meer op Instagram

2. Nederlands Openluchtmuseum

Houd je van cultuur en geschiedenis? Dan moet je een keer in het Nederlandse Openluchtmuseum zijn geweest. Dit is namelijk hét museum over de Nederlandse geschiedenis. Je kunt hier bijvoorbeeld de oergezellige Jordaan bezoeken (back in the days), meer over de oorlog leren en oude boerderijen en fabrieken bezoeken. Je waant je echt even terug in de tijd, doordat verschillende huizen zijn ingericht in verschillende tijdperken. Ook kun je bijvoorbeeld een oud ziekenhuis bezoeken. Alles is zo goed nagebootst, dat zelfs de geur in dit ziekenhuis lijkt op die van vroeger. Een must om dit museum in Arnhem te bezoeken!

Meer op Instagram

3. Moco Museum

Ben je fan van Moco Banksy, Andy Warhol of KAWS? Dan ben je bij het Moco Museum in Amsterdam aan het goede adres. Je vindt hier moderne kunst die je echt even aan het denken doet zetten. Ook wordt er veel straatkunst tentoongesteld. Verder heb je nog een heel leuk gedeelte in het museum met hele coole ingerichte kamers, waar veel is gewerkt met spiegels, licht en arty objecten.

Meer op Instagram

4. Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is een magisch museum, waar je je even terug in de tijd waant en leeft in een middeleeuws kasteel. Laat jezelf verrassen door verschillende kamers in het kasteel te bezoeken. Ook perfect om te bezoeken met mooi weer, want kasteel de Haar beschikt over een prachtig park! Heerlijk om te wandelen en genieten van de mooie tuinen.

Meer op Instagram

5. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam mag niet ontbreken in het lijstje met de leukste musea om te bezoeken in Nederland. In het rijksmuseum hangen verschillende kunstwerken van onder andere Rembrandt en Vermeer. Eigenlijk een museum waar je moet zijn geweest als je van kunst houdt!

Meer op Instagram

6. Museum Voorlinden

Wat Museum Voorlinden zo bijzonder maakt? Bijvoorbeeld dit zwembad, waarin je kunt badderen zonder nat te worden. Zo kent Museum Voorlinden nog wel meer verrassende elementen, die zeker het ontdekken waard zijn.

Meer op Instagram