De mooiste Europese bestemmingen voor je zomervakantie

Lifestyle door Maj

Europa kent prachtige bestemmingen om jezelf te vertoeven tijdens de zomervakantie. Of je nou voor het strand, de zon of de cultuur gaat: alles komt samen op deze mooie vakantiebestemmingen. Kom helemaal tot rust in Italië of pak het juist een stukje avontuurlijk aan in IJsland. Wij delen de mooiste plekken in Europa!

Mooiste Europese bestemmingen

1. Carvoeiro - Portugal

Carvoeiro is een kleine stadje, met veel bezienswaardigheden. Het stadje is tegen de kliffen aangebouwd en bevat veel historie. Ook vind je op Carvoeiro prachtige stranden met een helderblauwe zee. Zin om wat meer reuring op te zoeken? Duik dan de stad in, waar je de leukste verstopte straatjes tegenkomt en de lekkerste restaurants!

Meer op Instagram

2. Sorrento - Italië

Sorrento is sterk in populariteit toegenomen het afgelopen jaar en wij snappen wel waarom. Deze Europese bestemming lekkerste restaurantjes, leukste excursies en mooiste straatjes om af te struinen vind je hier. In Sorrento groeien de beste citroenen en wij kunnen dan ook zeker bevestigen dat dit waar is! Hiervan maken ze de lekkerste limoncello (waar je zelfs in de fabrieken mee kunt kijken) en citroencakejes. Ook echt een must om hier door de citroen tuinen te lopen, super romantisch en een hele fotogenieke plek in dit rijtje van Europese bestemmingen.

Meer op Instagram

3. Hallstatt - Oostenrijk

Een hele bijzondere plek is Hallstatt in Oostenrijk, het dorp heeft hele mooie architectuur en een prachtig uitzicht. Het is een pittoresk dorp met ongeveer 860 inwoners, toch is het toeristisch en komen mensen maar al te graag terug naar deze magische plek. Wij geven ze geen ongelijk, wat een plaatje!

Meer op Instagram

4. Hafnarfjörður - IJsland

Houd je van wat meer avontuur? Dan is Hafnarfjörður in IJsland een hele mooie bestemming om te bezoeken. Hafnarfjörður ligt dichtbij de stad Reykjavik en op deze vakantiebestemming is dan ook genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld naar de haven en ontdek alle mooie vissersbootjes of bezoek een museum. Verder is er ook in de stad zelf genoeg te doen, vervelen doe je in ieder geval niet!

Meer op Instagram

5. Andalusië - Spanje

Als laatste in het rijtje van Europese bestemmingen, maar zeker niet als minste, hebben wij Andalusië voor je in dit rijtje. Als je de zon wil opzoeken, zit je in Andalusië goed. Je ervaart hier de typische Spaanse sferen, dit komt terug in het eten, de muziek en de sfeer. Wanneer je door de straten van Andalusië wandelt, ontdek je de prachtige architectuur en de mooiste tuinen. Dus... zet deze maar bovenaan je lijstje!

Meer op Instagram