Zo maak je van 2024 een gezond en sportief jaar

Lifestyle door Maj

Gezonder leven en meer sporten is een van de meest voorkomende voornemens elk jaar weer. Het nieuwe jaar voelt als een frisse start om de draad weer even helemaal op te pakken. Maar hoe maak je van 2024 nou een gezond en sportief jaar? Wij delen onze geheime tips maar al te graag!

1. Plan je sportmomenten in

Eigenlijk ben je altijd wel druk en komt sporten nooit uit, waardoor je al snel denkt: ik laat deze sportsessie zitten. Een goede tip is om je sportsessies in te plannen in je agenda. Schrijf dit ook echt op in je agenda, zo kun je geen excuses meer maken voor jezelf. Maak elke ochtend, middag of avond bijvoorbeeld even een uurtje vrij. Vind je het echt lastig om een plekje te vinden? Plan dan even een pauzewandeling in van een half uur, zo kom je toch nog aan je bewegen.

2. Maak gezond eten leuk

Gezond eten zien veel mensen als iets wat 'moet', maar het kan ook echt heel leuk zijn om gezonde gerechten te maken. Het hoeft ook echt niet elke dag een simpele salade te zijn. In de ochtend kun je bijvoorbeeld bananenbrood, gezonde muffins of havermout met lekkere toppings klaarmaken. In de middag kan een pokébowl of avocado toast heerlijk zijn en in de avond kun je gaan voor een lekkere ovenschotel of zalm met rijst. Zo kun je nog veel meer variëren, maar één ding is zeker: gezond eten hoeft zeker niet saai te zijn. Je moet alleen even jouw smaken en favoriete gerechten uitproberen.

3. Motiveer jezelf

Je kunt jezelf motiveren door een leuk sportsetje te kopen, een mooie waterfles of een koptelefoon voor tijdens het sporten. Zo krijg je meer zin in het sporten. Verder kan het ook helpen om video's van andere mensen te kijken die bezig zijn met een gezonde lifestyle. Zoek iemand die jij leuk vindt om te volgen en die jou motiveerd. Zo raak je zelf geïnspireerd en wie weet ontdek je nog wel nieuwe gezonde recepten!

4. Doelen stellen

Het is heel belangrijk om ergens naar toe te werken en doelen te stellen. Zo kun je ook je vooruitgang bijhouden. Doelen stellen maakt het sporten ook leuker, doordat je sneller resultaten boekt en ziet waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.

5. Kies een sport die je leuk vindt

Het klinkt logisch, maar veel mensen gaan hierdoor toch nog met tegenzin naar sportles. Kies een sport die jij leuk vindt. Het kan echt alle kanten opgaan, denk aan: dansen, zwemmen, wandelen, fitnessen, voetballen of tennis. Misschien vind je het leuk om met een vriendin bij een vereniging te gaan, zo heb je altijd iemand die je toch meesleurt naar de training.