DIY: zo pak je alle kerstcadeautjes extra feestelijk in

Hobby door Maj

De decembermaand is weer begonnen en dat betekent: kerstcadeautjes inpakken! Super leuk om te doen, maar soms kan je ook wat inspiratieloos zijn en wil je alle cadeautjes toch origineel inpakken. Wij delen daarom verschillende DIY ideeën om alle kerstcadeautjes extra feestelijk in te pakken.

1. Kerstboom maken

Het enige wat je nodig hebt voor deze DIY is een stuk lint, een schaar en plakband. Super makkelijk en leuk om je cadeautjes te decoreren met een zelfgemaakt kerstboom!

 

2. Tekeningen op je cadeautjes

Combineer tekeningen met leuke knutsels. Teken bijvoorbeeld het hangertje van de kerstbal en plak eronder een leuke papieren kerstbal. Je bent er iets langer meebezig, maar heel erg creatief en origineel is het zeker!

 

3. Rendieren

Maak zelf een rendier op je cadeautjes. Knip de hoorns uit met een patroon en plak twee oogjes op. Hoe cute is dit? Toch mega leuk om zo je cadeautjes te ontvangen!

 

4. Candy canes

Candy canes doen het altijd goed op je kerstcadeau. Knip een dennentakje af, bind een strik om het cadeau en wikkel de candy cane om. Hier krijg je toch christmas vibes van?

 

5. Maak een sneeuwpopje

Maak een schattig sneeuwpopje van houten balletjes of witte pompoms. Om het af te maken kun je met witte verf 'sneeuw' nabootsen. Helemaal in de kerstsferen!

 '

6. Kerstballen

Maak je eigen kerstballen! Eigenlijk simpel: knip een rondje uit een stuk stevig papier met een leuk patroon en bind het vast met een stukje touw. Je kunt natuurlijk zelf nog leuke kralen enzovoort toevoegen om het extra feestelijk te maken.