Alles over het wrappen van je keuken

Wonen door Zora

Is jouw keuken aan een nieuwe look toe, maar wil jij niet te veel geld besteden? Dan is het wrappen van je keuken misschien wel de perfecte oplossing. Wat is kitchen wrapping eigenlijk? Wij leggen alles wat jij wilt weten over het wrappen van je keuken hier aan je uit.

Wat is kitchen wrapping?

'Kitchen wrapping' betekent letterlijk het inpakken van jouw keuken. Het wrappen van jouw keuken houdt in dat jij plakfolie gebruikt om een nieuwe look te creëren zonder dat je een hele nieuwe keuken hoeft aan te schaffen.

De kosten van het wrappen van je keuken

Door jouw keuken te wrappen kan je flink wat geld besparen. Aan een nieuwe keuken ben jij gemiddeld tussen de €7.500 en €15.000 kwijt. Het wrappen van jouw keuken kost gemiddeld tussen de €450 en €1.500. De prijs hangt af van de grootte van jouw keuken en het aantal lades en kastjes. Daarnaast wordt de prijs ook bepaald door de kwaliteit van de wrapfolie.

Zelf keuken wrappen

Als jij besluit om jouw keuken zelf te wrappen, bespaar je nog meer geld omdat jij geen arbeidskosten hoeft te betalen. Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan met plakfolie, de instructies zijn eenvoudig. Het is wel cruciaal dat jij secuur te werk en gaat en de tijd neemt om het goed te doen. Heb jij twee linkerhanden? Dan kan jij het beste het wrappen van jouw keuken aan een professional overlaten.

Nadelen van het wrappen van je keuken

Het wrappen van je keuken heeft de voordelen dat het goedkoop, snel en eenvoudig is. Tegelijkertijd heeft het ook een aantal nadelen. Wrapfolie is bijvoorbeeld gevoeliger voor krassen en met de tijd kunnen er bubbels ontstaan en kan het zelfs gaan los laten. Dit gebeurt voornamelijk door hitte en vocht. Investeer in folie van goede kwaliteit en zorg ervoor dat keukenapparaten zoals waterkokers niet in de richting staan van jouw keukenkastjes en lades.