Tover je oude parfumflesjes om in geurstokken voor in huis

Hobby door Maj

Ben je gek op parfum en geurstokken voor in huis? Dan is deze DIY zeker geschikt voor jou! Je herkent het vast wel: na een tijdje raken je heerlijke parfumflesjes leeg, maar soms zijn de flacons gewoon te mooi om weg te gooien. Zo zonde, want je kunt er nog veel leuke dingen mee doen. Tover bijvoorbeeld je oude parfumflesjes om in geurstokken voor in huis! Wij laten je zien hoe je met deze DIY aan de slag gaat.

Tips om jouw parfum langer te blijven ruiken

Voordat we overgaan naar de DIY waar het om draait, nog één extra tip. Wil je dat je parfum zo lang mogelijk mee gaat? Zorg er dan voor dat deze langer blijft ruiken. Het beste kan je de parfum bijvoorbeeld opspuiten wanneer je poriën openstaan. Zo wordt de parfum nog beter opgenomen en houdt het zich langer vast in jouw huid. Wanneer je gaat douchen, staan jouw poriën wijder open. Een lekkere douche nemen is dus niet alleen goed om jezelf lekker op te frissen, maar kort daarna ook het beste moment om jouw favoriete parfum op te spuiten. Verder zijn er ook een aantal plekken waar jij, zodra je poriën zijn geopend, het beste je parfum spuit. Het antwoord hierop is best wel simpel: breng het aan op plekken waar je aderen dicht op de huid zitten. Dit zijn dus plekken zoals in je nek en op je pols die we allemaal kennen, maar ook op plekken zoals in je elleboog of onderarm. Zo geniet je voordat je geurstokjes kan gaan maken, nog extra lang van je parfum!

Tover je oude parfumflesjes om in geurstokken voor in huis

Dit heb je nodig

Voor deze DIY heb je niet veel nodig, namelijk: een oud parfumflesje, een set navul stokjes en een navulling van je favoriete diffuser. Super makkelijk en snel om te maken! Ook zo benieuwd hoe je nou zelf geurstokjes maakt? Lees dan verder!

Zo maak je het

  1. Haal eerst de dop van de parfumfles. Zit deze erg vast? Dan probeer je het met een tang. 
  2. Maak de fles vervolgens heel grondig schoon met een sopje. 
  3. Nu de fles goed schoon is, kun je het parfumflesje vullen met de diffuser navulling. 
  4. Doe vervolgens de stokjes in het flesje. Hoe meer stokjes, hoe sterker de geur ruikt en hoe sneller de geurstokjes op gaan. Draai af en toe de stokjes ook even om. Als je dit doet komt er namelijk opnieuw weer een geur vrij en hoef je minder snel je stokjes te verwisselen. Zo geniet je er net even wat langer van. 
  5. Je geurstokken zijn klaar! Geef ze een mooi plekje in huis. Zet de geurstokken niet op een warme plek neer, ze zullen dan veel sneller uitdrogen. Zet ze dus in de vensterbank boven de verwarming of in het zonlicht. Een goede plek is bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet of de hal. Je loopt hier ook vaak langs, waardoor de geur zich makkelijk verspreid. Heerlijk, toch?