Deze markten in Nederland zijn zeker het bezoeken waard

Lifestyle door Esra

Een tas vol verse groentes en handgemaakte producten in de ene hand en een kop koffie in de andere. In Nederland staan veel markten die zeker het bezoeken waard zijn. De leuke kraampjes, gezellige mensen, inspirerende standwerkers en nog véél meer. In dit artikel vertellen wij over de 6 leukste markten in Nederland.

Albert Cuypmarkt (Amsterdam)

Met een groot aanbod aan vers voedsel, kleding, kunst en ambachtelijke waren, is de Albert Cuypmarkt de bekendste én meest bezochte markt van Nederland. Maar ook buiten Nederland is de markt bekend. Met 260 kramen is het de grootste dagmarkt van Europa. Geniet van een typische Nederlandse haring of een internationaal gerecht: de markt is een mengelmoes van verschillende culturen. De markt is te bezoeken op maandag t/m zaterdag. Kom naar Amsterdam en struin rustig langs alle kramen, bekijk alle prachtige kunstwerken en proef de lekkerste hapjes. Op de Albert Cuypmarkt raak je niet snel uitgekeken.

Feelgood market Eindhoven

De FeelGood market biedt zóveel meer dan je van een markt verwacht. Niet alleen vind je er de lekkerste duurzame en handgemaakte producten, heerlijke drankjes, prachtige livemuziek en de leukste activiteiten voor kinderen. Geniet ook van de interessantste workshops, beste gezondheidsadviezen, lekkerste hapjes en van een heerlijke massage. En zelfs dat is nog lang niet alles. Veel creatievelingen en eigenzinnige designers krijgen op de FeelGood market de kans om hun unieke ontwerpen en exclusieve producten te tonen. Kom iedere derde zondag van de maand naar Strijp-S in Eindhoven en kijk je ogen uit.

Swan Market

Deze markt barst van de creativiteit. Elke editie staat de markt vol met creatieve ondernemers en originele kraampjes. Ook startende ondernemers krijgen hier de kans om zichzelf te laten zien. Onder het genot van livemuziek en de lekkerste foodtrucks, is de Swan Market dé perfecte plek om unieke lifestyle items te scoren. Struin rustig rond en kies uit de mooiste vintage producten, accessoires, sieraden, interieuritems en delicatessen. De Swan Market blijft niet stilstaan, zo reist de markt langs steden als Den Haag, Delft, Utrecht en Rotterdam.

Lees ook: 6 winterse uitjes vol romantiek

Le Marie Marché (Den Haag en Leiden)

Beleef de Franse sfeer op de markt Le Marie Marche in Den Haag en Leiden. Geïnspireerd door de Franse markten is het dé plek om gezellig te shoppen en heerlijk te genieten van alle kwaliteitsproducten. Struin met een warme koffie in de hand langs de mooiste jurken, sieraden, vintage laarzen en nog veel meer producten. De markt is op diverse zondagen te vinden op de Vismarkt in Leiden. Daarnaast staat Le Marie Marché elk eerste weekend van de maand op Het Plein in Den Haag.

Zeldzaam Mooi Markt

Lokale kunstenaars, creatieve ondernemers en ontwerpers laten hier met trots hun mooiste producten zien. Kijk onder het genot van livemuziek je ogen uit naar alle lokale, handgemaakte en zelfontworpen producten. Neem daarnaast een kijkje bij de demonstraties en neem deel aan één van de leuke workshops. Op de Zeldzaam Mooi Markt is genoeg te doen. Breng een bezoekje aan één van de locaties, te vinden in onder andere Nijmegen, Leeuwarden, Maastricht, Den Haag en Deventer. En geniet van de prachtige markt vol kunst, cultuur en natuur.

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn

De grootste jaarmarkt in Nederland vind je in Alphen aan den Rijn. Geniet elke derde woensdag in september van het lekkerste eten bij de vele foodtrucks, de diverse producten uit de kraampjes, de mooie verhalen van de standwerkers en de leukste activiteiten. Ook staan er verdeeld over de markt diverse lokale en regionale bands. Zing en dans mee met de vele verschillende muziekstijlen: Rock & Roll, Nederlandstalig, een Countryband, een Dixielandband en All-round bands. Alles komt voorbij! Niet alleen voor de volwassenen is het één groot feest, ook de kinderen gaan zich er niet vervelen. In de ochtend staat er voor de kinderen een kleedjesmarkt met een gratis rommelmarkt op de planning. Er is van alles te doen: schminken, diverse workshops, knutselen, Demo’s BMX rijden en nog véél meer. Én niet te vergeten: de kermis.

Lees ook: 6x de lekkerste healthy hotspots in Nederland

Bron: Ns.nl, Feelgoodmarket.nl, Vakantiehuisjes.nl, Jaarmarktalphenaandenrijn.nl en Yourlittleblackbook.me Beeld: Unsplash