Organiseer een cozy cocktail night met behulp van deze tips

Food door Maj

Niets zo gezellig als een cocktailparty organiseren samen met al je vriendinnen. Als het mooi weer is lekker buiten in de tuin en bij slechter weer een cozy cocktail night met de kaarsen aan. Even tijd voor elkaar, bijkletsen en meteen een leuke activiteit om te doen. Toch valt er wel wat voor te bereiden en daarom geven wij je een aantal handige tips mee voor het organiseren van dé perfecte cocktail night. Dus, gooi die muziek maar aan en begin maar met (cocktails) shaken!

1. Thema

Bedenk als eerste een goed thema passend bij je cocktail night, hier kun je later namelijk alles qua stijl en menu op aanpassen. Struin eens rond op Pinterest en wees vooral creatief. Leuke thema's kunnen bijvoorbeeld zijn: Hawaii, Black Tie, Italiaans enzovoort. Natuurlijk pas je de muziek en dresscode aan op het thema. Zo komt iedereen in stijl aan, hoe leuk is dat?

2. Het menu

Nu je het thema weet, kun je een cocktail menu gaan samenstellen. Zoek wat lekkere cocktailrecepten en denk goed na over de benodigdheden. Wellicht kan je een bepaald soort drank voor meerdere cocktails gebruiken, zo hoef je niet mega veel verschillende flessen drank te kopen. Bedenk dus eerst welk soort drank je wilt gebruiken en kies op basis hiervan je cocktailrecepten uit. Stel daarna een leuk menu samen in stijl van je thema inclusief de recepten en gebruik deze ter decoratie. Zet alle ingrediënten bij elkaar en zorg ervoor dat er goed overzicht is per cocktail. Zo kunnen jullie makkelijk starten zonder te veel hoeven na te denken.

3. Ingrediënten

Schrijf per cocktail op wat de benodigde ingrediënten zijn. Voeg dit samen en kijk welke ingrediënten overeenkomen, zo kun je weer kosten besparen. De basisdranken die je vaak nodig hebt voor het maken van cocktails zijn: vodka, rum, gin en tequila. Natuurlijk kun je ook lekkere mocktails maken voor degene die liever geen alcohol drinken. Verder is triple sec een goede om in huis te hebben, hiermee maak je namelijk Margaritas en Cosmopolitans.

Naast drank, heb je natuurlijk ook verse ingrediënten nodig. Limoenen, citroenen, aardbeien, passievruchten worden veel gebruikt voor cocktails. Ook eiwit, ijsblokken, crushed ice en suikersiroop kunnen niet ontbreken. Verder zijn rietjes en roerstaafjes ook een must!

4. Cocktail glazen

De cocktails moeten ook nog mooi geserveerd worden in het juiste glas. Bekijk dus per cocktail welke glazen je nodig hebt. Denk aan Martini glazen of bijvoorbeeld long drink glazen. Belangrijk dus om van tevoren overna te denken.

5. Cocktail shaker

Voor de meeste cocktails heb je een cocktailshaker nodig. Je kunt hiervoor een kant-en klare set kopen. Zorg wel dat je er genoeg hebt, want cocktails shaken kost aardig wat tijd.

6. Hapjes

Naast alle lekkere cocktails, is het ook wel fijn om wat bijpassende thema hapjes in huis te halen. Houd het simpel en ga vooral voor fingerfood en borrelhapjes. Kaasstengels, bitterballen, nacho's en kaasjes doen het altijd goed. Als de trek iets groter is, kun je zelfs sushi toevoegen aan het menu. Yum!

7. Gezelligheid

Deze stap mag zeker niet ontbreken, maak de ruimte gezellig met lichtjes, kaarsjes, een leuke tafelaankleding en natuurlijk een gezellig muziekje!