Dit zijn de mooiste stranden in Nederland

Lifestyle door Maj

Lekker zonnen onder het genot van een mooi boek, in de zee dobberen of lekker uitwaaien op het strand? Het kan allemaal in ons eigen fijne Nederland. In de zomermaanden geniet je van het warme weer met een cocktail in je hand en in de winter kun je lekker warme choco drinken na een strandwandeling. Wij zetten de mooiste stranden van Nederland voor je op een rij, zodat ook jij heerlijk kan genieten van een dagje strand!

1. Cadzand-Bad

Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen is een prachtig strand om je een dagje te vertoeven. Er liggen miljoenen jaren oude haaientanden op het strand, dus leuk om met kinderen op te speuren. Verder kun je er heerlijk eten aan het strand en natuurlijk mag een dagje Knokke niet ontbreken!

2. Vlissingen

Vlissingen heeft een super leuk strand met de lekkerste strandtenten. Langs de boulevard kan je heerlijk dineren en genieten van de zonsondergang onder het genot van hapjes en drankjes. Dat klinkt toch als de perfecte zomeravond? Daarnaast loop je vanuit het strand zo de staat in, dus Vlissingen is de perfecte plek voor een gezellig weekendje weg!

3. Zoutelande

Zoutelande is een populair strand in Nederland. Het strand ligt op het Zuiden en telt veel zonuren, dus heel fijn als je houdt van lekker lang zonnen. Verder kunnen we wel stellen dat Zoutelande toch wel één van de mooiste en schoonste stranden in Nederland is, right?

4. Westenschouwen

Een iets rustiger strand, waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de rust om je heen in plaats van de massale toeristen. Westenschouwen op Schouwen-Duivenland is echt een prachtige badplaats met een mooi breed strand. Het is er dus relatief rustig, dus ook perfect om bijvoorbeeld yoga te doen. Als je ook nog wilt wandelen in de bossen kan dit zeker, want achter de duinen ligt het grootste bos van Zeeland.

5. Ouddorp

Ouddorp vind je op het eiland Goeree-Overvlakkee (Zuid-Holland), maar eigenlijk vlakbij Zeeland. Het is een van de meest uitgestrekte stranden van Nederland en eigenlijk heb je hierdoor altijd wel een plekje om te gaan liggen. Je ligt dus zeker niet hutje mutje, maar heerlijk relaxed.

6. Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is de perfecte plek om te gaan watersporten. Ga lekker surfen, suppen of juist gewoon lekker chillen aan het strand. Alles is mogelijk op dit schoonste strand van Zuid-Holland.

Bekijk hier ook de mooiste strandverblijven in Nederland