Vakantie in eigen land: 5 mooie strandverblijven in Nederland

Hobby door Michelle

De vakanties zullen deze zomer er een stuk anders uit gaan zien. Toch zijn er gelukkig genoeg opties om alsnog even lekker op vakantie te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal fantastische woonboten die je kan huren, maar als je liever in de zomer op het strand ligt, dan is dit artikel echt iets voor jou.

 

 

 

Mooie strandvakanties in Nederland

Camping Weltevreden

Dit lekkere plekje is te vinden in Zeeland. Met uitstekende reviews en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn voorgaande bezoekers over deze camping, de naam zegt het al, erg tevreden. De camping ligt vlak voor de zee, dus voor een dagje zonnen, zwemmen of voor een mooie wandeling in de zomer ben je er op het juiste adres.

Camping Janse

Velen van ons kennen het nummer van Blof, Zoutelande wel. Maar of we er ooit geweest zijn dat is vaak nog maar de vraag. Camping Janse ligt namelijk in dit welbekende dorpje. Hier kun je kamperen, verblijven op de camping, maar ook in een leuke Chalet. Veel opties om er eens lekker op uit te gaan. Op de camping zijn allerlei activiteiten te doen die voor zowel jong als oud wel in de smaak vallen.

Duincamping Kogerstrand

We gaan even met de boot het water over om op dit eiland te komen. Texel heeft genoeg campings om je te vermaken, dus een plekje ergens dicht bij het strand zul je wel kunnen bemachtigen. Er zijn meerdere locaties om naartoe te gaan, maar deze sprong er voor ons toch wel tussenuit. Je verblijft namelijk letterlijk in de duiden en dat is wel wat deze plek zo uniek maakt. Het zijn geen grote duinen, dus de afstand tot het strand is dan ook heel goed te doen.

Foto: Kogerstrand

Camping de Driesprong

We beginnen met een heerlijke camping op 400 meter afstand van het Noordduinstrand. Dit kan natuurlijk wel dichterbij, maar een stukje wandelen naar het strand is toch ook niet verkeerd. Er kan gebruik gemaakt worden van een goed sanitair gebouw die van alle luxe is voorzien. Ook wordt er mogelijkheid geboden om in een huisje te trekken. Voor mensen met een caravan of tent is het er leuk om hier even te stallen en te genieten van het strand op loopafstand.

Strandhuisje Julianadorp

Als afsluiter toch nog een top plek om te verblijven. Met 4 tot 6 persoons strandhuisjes verblijf jij echt op het strand. Huisjes van ongeveer 45 vierkante meter beschikken over voldoende ruimte om ook eens lekker binnen te blijven. Met het strand en de zee als uitzicht is het in de strandhuisjes in Julianadorp aan Zee toch wel heerlijk vertoeven.

Dus mocht je nog opzoek zijn naar een lekkere vakantie, dan hopen we dat we zullen enkele handige tips hebben kunnen geven.