4 dingen die je beter niet in de airfryer kunt maken

Food door Chloe

De airfryer is wat ons betreft één van de beste uitvindingen van de eeuw. Als je geen oven hebt kan je hiermee alsnog veel gerechten gewoon wel maken en ook is het soms een makkelijk en snel alternatief. Wij zijn er dus gek op, maar niet alles kan je zomaar in de airfryer gooien. Welke producten je er beter niet in kan maken vertellen wij je hier.

Popcorn

Ben jij gek op popcorn bij een avondje Netflix? Dat snappen wij als geen ander, maar niet als het uit de airfryer komt. Om maïs te laten poffen moet het namelijk een temperatuur van 200 graden bereiken. Bij de meeste airfryers is dit niet of nauwelijks haalbaar. Dit kan je dan dus beter ouderwets in een pannetje doen.

Spek

Een lekker stukje bacon bij je ontbijt? Daar is niets mis mee! Maar als je dit dan gaat doen, bereid het dan gewoon in een pan. Dat scheelt je namelijk een hoop werk. Als je het in de airfryer doet, dan zal de ventilator ervoor zorgen dat al het vet verspreid door de airfryer en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Toast

Als je van een knapperig stuk toast houdt dan kan je dit ook beter gewoon in de broodrooster maken. In een airfryer werkt het namelijk ook wel prima, maar het zal net zo'n zooitje worden als wanneer je er bacon in bereid. Alle kruimels vliegen namelijk rond in de heteluchtoven en dus zal je daarna flink moeten schoonmaken.

Eten met deeg

Bereid je vis of vlees met een vloeibaar deegjasje? Ook dan kan je beter gewoon een pan op het vuur zetten of een echte friteuse gebruiken. Het vet zorgt er namelijk voor dat het lekker krokant eruit komt en dat zal je in een airfryer natuurlijk niet hebben.