Airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Food door Zora

Heb jij jouw friteuse al vervangen door een airfryer? Met dit apparaat kan jij veel lekkere gerechten klaarmaken en het maakt jouw andere keukenapparaten haast overbodig. Wij zijn fan! Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw airfryer is het van belang dat jij het apparaat goed schoonmaakt en houdt. Wij geven je een aantal tips!

Airfryer schoonmaken na elk gebruik

Maak de bak, het blad en de pan van de airfryer schoon na elk gebruik met behulp van warm water en zeep of stop ze in de vaatwasser. Kijk naar de handleiding om er zeker van te zijn dat ze vaatwasser-proof zijn. Maak de binnenkant ook schoon met een vochtige doek en een beetje zeep. Maak alle delen droog en zet de onderdelen weer in elkaar.

Airfryer schoonmaken na elke paar keer gebruiken

Ook al is het niet nodig om dit elke keer te doen, het schoonmaken van de andere onderdelen zorgt ervoor dat jouw airfryer goed blijft functioneren. Gebruik af en toe een vochtige doek om de buitenkant schoon te vegen. Controleer ook het verwarmingselement op olie of andere resten. Maak het schoon met een vochtige doek wanneer het apparaat is afgekoeld.

Airfryer grondig schoonmaken

Heb jij de airfryer al een tijdje niet schoongemaakt? Dan is het tijd voor een grondige reiniging. Dit is wat je hiervoor nodig hebt:

 • Vochtige microvezeldoek
 • Zachte spons
 • Afwasmiddel
 • Baking soda
 • Schoonmaakborstel met zachte haren
 • Droge doek

Zo ga je te werk:

 1. Verwijder de bak en de pan en maak ze schoon met een warm sopje. Laat de onderdelen tien minuten weken in het sopje als ze erg vies zijn, gebruik daarna een zachte spons om ze goed te reinigen.
 2. Gebruik de zachte spons of een vochtige microvezeldoek om de binnenkant schoon te maken. Veeg vervolgens alle zeeprestanten weg met een schone vochtige doek.
 3. Draai de airfryer om een gebruik een vochtige doek of spons om het verwarmingselement schoon te vegen.
 4. Als er aangekoekte of harde restanten op het apparaat zitten, meng dan een beetje baking soda met water. Gebruik het mengsel en een zachte borstel om de restanten weg te schrobben. Veeg het af met een schone doek.
 5. Maak de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige doek en verwijder alle zeeprestanten met een schone vochtige doek.
 6. Zorg dat alle elementen goed droog zijn voordat je het apparaat weer in elkaar zet.

Geniet van je schone airfryer!