Deze 4 recepten geven je weer energie na een vermoeiende dag

Food door Maj

Na een korte nacht slapen kan je wel eens vermoeid zijn, maar soms heb je ook periodes dat de vermoeidheid langer aanhoudt. Het is dan belangrijk om gezond te eten en genoeg energie binnen te krijgen. Tijd dus om je lifestyle aan te passen en genoeg voedingsmiddelen te eten met vitamines. Ook gezond eten kan heel erg lekker zijn, vooral met deze vier overheerlijke recepten die je een energieboost geven!

1. Poké bowls

Wij zijn gek op poké bowls! Het is een voedende en gezonde maaltijd die makkelijk zelf te maken is. Je kan variëren met verschillende toppings, ingrediënten en het helemaal aanpassen naar jouw wensen. Hieronder delen wij ons favoriete poké bowl recept met krokante kip, sushirijst en groenten. Een gezonde en lekkere maaltijd met veel groenten. Als je meer van vis houdt, kan je de kip ook vervangen door bijvoorbeeld tonijn of zalm.

2. Ovengerecht met zalm, krieltjes en groenten

Een heerlijk gerecht voor visliefhebbers, deze ovenschotel met zalm, krieltjes, paprika en courgette. Heel makkelijk en snel te maken plus ook nog eens boordevol vitamines.

3. Broccoli Cashew wokgerecht

Groentes wokken is altijd een goed idee, doordat de smaak net even wat meer een bite heeft dan wanneer je ze kookt. Dit gerecht met broccoli, knoflook, cashew noten, sesam, ui en gember is heerlijk als je even geen zin hebt in vlees of vis, maar toch een vullend gerecht wilt eten.

4. Mediterrane salade

Bij een salade denken we al snel aan sla, maar je kan ook een heerlijke salade maken met pure groentes zoals tomaat, ui, komkommer enzovoort. Deze Mediterrane salade bevat veel groentes en is ook nog eens om te smullen. Maak er een stukje zalm of kip bij klaar en je heb een gezonde maaltijd!