Oma’s tips: 7 lifehacks van vroeger

Life Hacks door Maj

Lifehacks kunnen het leven net even een stukje makkelijker maken. Ook onze grootmoeder paste de handigste lifehacks al regelmatig toe en daar hebben wij stiekem toch een beetje vanaf gekeken. Hoe houd je nou je bloemen het langst vers en hoe krijg je meer comfort in je nieuwe schoenen? Dit zijn 7 lifehack die oma al kende en jij nu ook!

1. Snijbloemen langer vers houden

Om je verse snijbloemen zo lang mogelijk te bewaren, kan je de bos bloemen in een vaas met warm water zetten. Vervolgens laat je het warme water afkoelen en haal je de bloemen weer uit de vaas. Snijd nu een klein stukje van de onderkant af en zet ze in een vaas met nieuw en koud water. Je zult merken dat je langer plezier hebt van je snijbloemen!

2. Brood makkelijk snijden

Als je ongesneden brood koopt, kan netjes snijden soms best moeilijk zijn. Warm voortaan het mes voor het snijden even op in heet water, nu snijdt het mes makkelijker dan met een koud mes.

3. Sneller inlopen van nieuwe schoenen

Nieuwe schoenen die nog een beetje pijn doen tijdens het lopen? Plak dan een stukje fluweel aan de binnenkant van je hiel. Nu kun je de schoenen makkelijker inlopen zonder pijn.

4. Kaars passend maken voor kaarsenstandaard

Als je een kaars passend wilt maken voor in een kaarsenstandaard, hebben wij, of eigenlijk oma, een hele makkelijke tip. Doe wat heet water in een kom en houd de onderkant van de kaars in het water. Als de was zacht wordt, kan je de vorm van de kaars aanpassen zodat die goed in de kaarsenstandaard past. Super handig!

5. Water niet meer laten overkoken

Je herkent dit probleem vast wel; je let even niet op en heel je fornuis ligt onder kokend heet water doordat de pan is overgekookt. Je kan dit voorkomen, door een houten wasknijper aan de zijkant van de pan te bevestigen. Nu krijgt de stoom de ruimte om te ontsnappen, zo makkelijk is het!

6. Beslagen bril voorkomen

Mensen die een bril dragen zullen dit probleem beamen, als je het even warm hebt beslaan je brilglazen. Dit is te voorkomen door je glazen in te smeren met een beetje afwasmiddel. Doe een beetje afwasmiddel op een schoon doek en wrijf over de brilglazen totdat ze schoon zijn. Zeg maar dag tegen je beslagen brilglazen!

7. Sieraden weer laten schitteren 

Kunnen je sieraden wel een oppepper gebruiken? Laat ze een paar minuutjes liggen in een bakje met bruisend water. Droog de sieraden daarna af en ze zullen weer helemaal shinen.