Dit zijn de favoriete lifehacks van Welke.nl

Life Hacks door Maj

Lifehacks zijn inmiddels zo ongeveer onze specialiteit, want wij hebben genoeg handige trucjes die je in het huishouden kunt gebruiken! Van kaarsen die langer meegaan tot het streep loos zemen van ramen. Sla dit artikel vast op voor later, want dit zijn de favoriete lifehacks van Welke.nl.

1. Kringen verwijderen op de inductiekookplaat

Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig om de kringen van je inductiekookplaat te verwijderen, namelijk citroen en baking soda. Begin met de citroen doormidden te snijden en bedek de citroen met baking soda door hem erin te dippen. Wrijf de kringen (voorzichtig) goed in met de baking soda citroen. Knijp daarna de citroen uit, zodat het sap op de kringen vrijkomt. Laat alles 15 minuten intrekken en je zult zien dat de kringen snel zullen verdwijnen. 

2. Groene aanslag van het terras verwijderen

De oplossing tot het verwijderen van groene aanslag op je terras is: biotex. Meng een kleine hoeveelheid Biotex met lauw warm water en giet dit over het terras. Schrob met een speciale borstel of een bezem al het groen weg en spoel nog even het terras na met water. Laat de zomer maar beginnen met een schoon terras!

3. Streep loos ramen wassen

Om streep loos je ramen te wassen is het belangrijk een sopje te maken met heet water en een klein scheutje afwasmiddel. Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel, want dit zorgt juist voor strepen. Je kan ook heet water met een gesneden ui mixen om strepen te voorkomen. Nadat het sopje klaar is kun je met een trekker, spons en zeem aan de slag. Werk met de trekker altijd van boven naar beneden en van links naar rechts.

4. Je tostiapparaat schoonhouden

De lifehack om je tostiapparaat schoon te houden is: bakpapier. Vouw een bakpapiertje om je tosti heen en leg hem tussen het tosti apparaat. Paar minuutjes wachten, tosti eruit halen et voilà, je tosti is ready zonder vuil achter te laten!

5. Foundationvlek uit je kleding verwijderen

Scheerschuim is dé oplossing om een foundationvlek uit je kleding te verwijderen. Smeer wat scheerschuin op de vlek en laat dit een aantal minuten intrekken. Verwijder het schuim met warm water en schoon is je kledingstuk!