7 onmisbare lifehacks in de keuken

Life Hacks door Maj

Soms is het net even wat handiger om bepaalde hacks te kennen in de keuken: Het bespaart je veel tijd, scheelt een hoop frustratie en maakt het koken een stukje makkelijker. Welke.nl gaat je helpen, want wij delen 7 onmisbare lifehacks in de keuken!

1. Houten pollepel 

Als je even niet op let tijdens het koken van je pasta of rijst kookt de pan snel over. Toch is hier een heel handig trucje voor. Leg een houten pollepel horizontaal op de pan en het water zal niet meer overkoken, doordat de belletjes het hout raken en ze openbarsten. Een super functionele hack dus!

2. Ui snijden zonder te huilen 

Bij veel mensen is ui snijden een echte opgave, doordat het erg prikt aan je ogen. Hierdoor kan je gaan tranen en nog lang last houden van gevoelige ogen. Het is een optie om met een zonnebril op te gaan snijden, maar misschien nog wel makkelijker is om direct de kern uit de ui te snijden. Snijd het kontje van de ui af en haal de kern uit de ui. Bye bye tranende ogen!

3. Afvoer ontstoppen

Af en toe je afvoer ontstoppen is geen overbodige luxe. Dit kan je gemakkelijk en snel doen door kokend water in de gootsteen te gieten. Easy peasy lemon squeezy!

4. Zo kun je bananen langer bewaren

Bananen krijgen snel een bruine kleur en kan je niet al te lang bewaren. Probeer eens je bananen in te wikkelen in vershoudfolie, zo blijft je banaan een stuk langer mooi van kleur!

5. Snel een schone magnetron

Als je last hebt van eetresten in de magnetron, kan je deze makkelijk schoonmaken door water en citroensap te mengen in een kom. Verwarm de kom een paar minuutjes in de magnetron en maak daarna alle restjes schoon. 

6. Makkelijk potten openmaken 

Steek met het uiteinde van een platte lepel onder de rand van de draaideksel, je zult meteen merken dat de deksel sneller en makkelijker opengaat! 

7. Knoflook hacks

Knoflijk snijden en pellen zijn allebei niet de leukste to do's. Door elk teentje te pletten met de platte kant van een mes, laat het velletje sneller los. Je kan ook de knoflook 10 tot 20 seconden opwarmen in de magnetron en daarna laten afkoelen. Nu kan je het velletje heel makkelijk verwijderen. Nog een tip, want als je de geur van knoflook van je handen wilt verwijderen kan je de schil van een citrusvrucht gebruiken. Laat de schil in heet water trekken, even laten afkoelen en daarna in een sprayflacon overgieten. Spray dit elke keer op je handen na het snijden van knoflook en er is niks meer aan de hand!