DIY: een kapstok voor in je hal

Hobby door Maj

De hal is een erg belangrijke ruimte, want dit is de eerste plek waar je binnenkomt in het huis. Het is soms lastig om de hal echt gezellig in te richten, maar een leuke kapstok kan al veel goeds doen. En waarom dan er één kopen, als je zelf een hele mooie kan maken! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je een kapstok zelf maakt.

1. Houten kapstok

Ga eerst opzoek naar een houten plank die je aan de muur kan bevestigen en mooie ophanghaken. Je hebt allerlei verschillende stijlen hierin, denk aan gouden haken, zwarte robuuste haken of juist hele minimalistische haken. Bevestig de haken aan de houten plank en bekijk hoeveel ruimte je er tussen moet laten. Vervolgens kan je aan de achterkant van de plank een klein gaatje boren en een rekoog vastmaken, zodat de kapstok opgehangen kan worden. 

2. Hangende kapstok

Neem een mooie dunne stam en hang deze op aan het plafond met behulp van een twee stevige touwen of lederen banden. Hang er leuke kleerhangers aan en je kapstok is klaar. Ook super leuk om bijvoorbeeld in je slaapkamer te maken voor badjassen of andere kledingstukken.

3. Staande kapstok

Koop een lange en dikkere berkenstam. Plaats deze op een voet, zoals een roestvrij stalen voetplaat of een houtschijf. Maak nog een aantal ophanghaken vast aan de stam en je jas kan opgehangen worden!

4. Berkenstam kapstok

Hang een dikkere berkenstam op tussen twee wanden of aan het plafond. Draai op een rij schroefogen onderaan de berkenstam, hier kunnen de kleerhangers aan worden opgehangen. Een prachtige kapstok die je hal zeker gezelliger maakt!