Creëer thuis jouw eigen bar set-up met deze 5 tips

Wonen door Zora

Het hebben van een bar set-up thuis is een fantastische manier om jouw huis gezelliger te maken. Een minibar kan namelijk een elegante en sophistaced toevoeging zijn aan elke woonkamer. Lijkt het jou geweldig om een bar cart te hebben en lekkere cocktails klaar te kunnen maken? Wij helpen je op weg aan de hand van vijf tips!

1. Kies de basis voor jouw bar set-up

De eerste stap is het beslissen waar jij jouw minibar gaat neerzetten. Het uitkiezen van een trolley met meerdere niveaus is een goede optie, maar je kunt ook een bijzettafeltje gebruiken of zelfs een nachtkastje van glas en metaal. Je kunt ook planken in jouw woonkamer gebruiken om jouw bar set-up te creëren. Het ligt allemaal aan de ruimte die je hebt en de stijl die jij mooi vindt.

 
Meer op Instagram

2. Gebruik interessante flessen en flacons

Pak alle alcohol (en non-alcoholische) flessen die je thuis hebt staan en zet ze neer op de minibar. Je krijgt bonuspunten wanneer je flessen gebruikt die verschillende kleuren, vormen en formaten hebben, om het visueel interessanter te maken. Gebruik ook de drankjes die je nodig hebt om je favoriete cocktails klaar te maken, zoals tonic, bruisend water, sappen, enz. Zorg dat jij deze drankjes in glazen flessen of blikjes hebt staan zodat jouw bar cart er geweldig uitziet!

Meer op Instagram

3. Kies een leuk decoratie-element uit

Elke minibar zou een leuk decoratie-element moeten hebben. Wat dat moet zijn is volledig aan jou, kies iets uit wat jouw voorkeur heeft en wat bij jouw stijl past. Denk bijvoorbeeld aan een sculptuur, kandelaren of een hele mooie kom.

 
Meer op Instagram

4. Glazen en accessoires

Nog een belangrijk onderdeel van de perfecte bar set-up, is het neerzetten van de verschillende glazen die je in huis hebt: wijnglazen, shotglaasjes, cocktailglazen, enz. Je kunt de glazen rechtop neerzitten, maar je kunt zo ook ophangen als je kar of tafel dat toelaat. Gebruik ook accessoires zoals diebladen of een cocktailset om het plaatje compleet te maken.

Meer op Instagram

5. Voeg iets natuurlijks toe

Een ander element die jouw minibar naar een hoger niveau tilt, is het neerzetten van iets natuurlijks zoals planten, aren of bloemen. Wat jij uitkiest, ligt aan jouw stijl, maar het is belangrijk omdat het jouw set-up visuele hoogte en kleur geeft. Kies gelijk een mooie vaas of bloempot uit!

Meer op Instagram