12 tips om je kids te vermaken tijdens een lange autorit

Life Hacks door Sandra E

De vakanties staan voor de deur! Heerlijk erop uit met je kroost, leuke uitstapjes maken en misschien staat er wel een lange autorit voor de deur. Dat vinden kinderen niet altijd zo leuk en voor ouders is het vaak ook een hele opgave en moeten ze de trukendoos opentrekken om hun kids te vermaken. In dit artikel geven wij 12 tips om je kids te vermaken tijdens een lange autorit.

 1. Zorg ervoor dat iedereen van te voren heeft geplast.
 2. Maak een rugzakje klaar met favoriete knuffel, speeltje, kleurtjes, kleurboek enz.
 3. Geef om de twee uur een klein cadeautje zodat ze weer even zoet zijn.
 4. Scharrel via marktplaats een partij oude Donald Ducks op of andere leuke strips en bewaar deze voor de lange autorit.
 5. Luisterboeken. Spreek af dat jullie allemaal naar een hoofdstuk van je boek mag luisteren. Wel even van te voren downloaden natuurlijk.
 6. Neem een schrijfblok mee en speel samen pictionary, galgje, drie op een rij of kamertje verhuren.
 7. Voor kinderen die van uitdagenende spelletjes houden, zijn er kleine doosjes te koop met puzzelspelletjes van verschillende niveaus. Het merk Smartgames heeft veel leuke verschillende varianten. Er is een opbouw in moeilijkheidsgraad en dus zijn ze ook leuk voor de volwassenen om te doen.
 8. Reisspelletjes zijn ideaal, maar bevatten vaak kleine onderdelen. Wil je ze toch in de auto spelen kies dan spelletjes die niet heel veel onderdelen bevatten. Tip: kijk of de mini variant magneetjes bevat, dat maakt het al een stuk makkelijker.
 9. Muziek in de auto werkt altijd. Zet een playlist op en zing lekker mee.
 10. Luisterverhaaltjes van Disney, Woezel en Pip of Juf Roos, je vindt ze op Spotify. Leuk voor de allerkleinsten.
 11. Een magnetisch tekenbord is geweldig voor kinderen die van tekenen houden. Keer op keer weer iets nieuws tekenen door simpelweg het bord leeg te vegen en weer opnieuw beginnen.
 12. Achterbankbingo. Op Internet kun je gratis achterbankbingo’s downloaden’. Je print de bingokaarten en je kids kijken onderweg of ze de items op de bingokaart zien. Wie als eerste alles heeft afgestreept wint en krijgt bijvoorbeeld een snoepje.

Maakt het jezelf makkelijk en geef ze voor deze keer wat meer schermtijd.