Vijf leuke bordspellen voor volwassenen

Hobby door Michelle

We houden allemaal wel van een spelletje. Bij voorkeur dan wel een spel die alle volwassenen ook leuk vinden natuurlijk. Wij laten je dan ook een aantal leuke bordspellen zien, die ook in de smaak zullen vallen bij volwassenen, want geloof ons nou maar: die zijn er genoeg!

Splendor

Splendor is een spel in renaissancethema waarin je grondstoffen moet verzamelen. Je bent in dit spel een edelsteenhandelaar die door middel van fiches edelsteenkaarten kunt kopen. Dit doe je om daarmee mijnen en transportmiddelen te kopen en ervoor te zorgen dat kunstenaars er juwelen van maken. Diegene die als eerst 15 punten prestige heeft, wint het spel.

Carcassonne

Bij dit stedenbouwkundig spel gaat het erom dat je middeleeuwse vestingwerken bouwt, inclusief de wegen, steden, kloosters en boerderijen. Het is een beetje te vergelijken met Catan, al is Carcassonne makkelijker te leren omdat het een lichte strategie heeft en een kortere speeltijd. De tegels vormen combinaties van wegen, steden, grasvalktes en kloosters. Hoe beter je deze aan elkaar weet te bouwen hoe meer punten je verdient.

Ticket to Ride

Dit is een avonturen spel met een trein-thema. Je gebruikt hierbij kaarten om routes te claimen naar verschillende steden in. Punten verdien je door de verschillende bestemmingen met elkaar te verbinden en lange routes te leggen. Je kunt andere spelers afsnijden waardoor zij een omweg moeten nemen. Degene met de meeste punten wint het spel. Er zijn verschillende variaties te vinden in verschillende continenten zoals Europa en Asië.

Bordspellen

7 wonders

In dit spel bouw je in drie tijdperken een beschaving op. Iedere speler trekt een kaart waarbij ze een willekeurige stad krijgen, en vervolgens heb je drie tijdperken de tijd om een beschaving te ontwikkelen en hiermee punten te verdienen. Met behulp van verschillende grondstoffen kunnen ze munten verdienen. Degene die aan het eind van het derde tijdperk de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

Catan

Bij Catan is het de bedoeling dat je grondstoffen verzamelt om verschillende dingen te bouwen om zo je punten te verdienen. Dit kunnen ze verzamelen als een dobbelsteenworp overeenkomt met de getallen op de tegels waar ze nederzettingen of steden hebben gebouwd en door met elkaar te ruilen. Ook is er een rover die de spelers kan blokkeren waardoor jij niet genoeg grondstoffen kunt verzamelen. De speler die als eerste 10 overwinningspunten heeft door het meest te bouwen, wint het spel.

Hebben jullie nog meer voorkeuren? laat het ons dan zeker even weten?

Favoriete items van Welke: