Dit zijn de leukste weekendjes weg in de winter

Lifestyle door Britt

De winter is alweer een tijdje bezig. Geen zonnige middagen op het terras, varen op onze mooie plassen en grachten of lekker genieten van het strand in Zandvoort of Scheveningen. Er zijn genoeg leuke plekken in Nederland (en in het buitenland) om deze winter te ontdekken, door middel van een weekendje weg.

Lees ook: Deze Europese steden wil je in 2023 een bezoekje brengen

Groningen 

De metropool van het Noorden: Groningen. Ben je nog nooit in de stad Groningen geweest, dan is dit zeker een stad voor op jouw lijstje. Het is klein (zeker te doen met kinderen), gezellig en cultureel. Met de mooie uitzichtpunten, zoals de Martinitoren of het Forum, bewonder de hele stad. De stad zit ook vol met heerlijke en gezellige horeca. Ga langs bij: ‘Cuppuvino’, ‘De Drie Gezusters’ of eet heerlijke pannenkoeken bij ‘Blue Bananas Pancake Café’. Voor de kinderen is er bij ‘Universiteitsmuseum Groningen’ een experimentenmiddag. Hier gaan kinderen aan de slag in het lab en nemen jullie onder andere eigen gemaakt badzout mee naar huis.

 

Maastricht 

Van Groningen naar de gezellige stad in het zuiden: Maastricht. Het eerste wat wij natuurlijk allemaal denken is: vlaai. Heerlijke Limburgse vlaai, daarvoor zouden wij al naar Maastricht afreizen. Het is een culinaire stad met talloze heerlijke restaurants, maar je kan er ook gezellig winkelen. Als je toch in de buurt bent, rij je even door naar het drielandenpunt in Aken. Heb je in één weekend drie landen bezocht. Op de terugweg maak je een stop bij ‘Designer Outlet Roermond’ en je hebt een fantastisch weekend gehad.

 

Lissabon

Ken je alle steden in Nederland al of heb je zin in totaal iets anders en zon? Dan is Lissabon een leuke optie. Lissabon, de hoofdstad van Portugal, heeft in de winter een aangename temperatuur om de stad te ontdekken. Struin door de gezellige smalletjes straten, stap in de wereldbekende gele tram en smul van de lekkernij ‘Pastéis de nata’. Een weekendje Lissabon en je kan er weer helemaal tegenaan.

 

Beekse Bergen 

Terug naar Nederland en niet naar een stad, maar naar de Beekse Bergen. Je kent het wel, het safaripark in Noord-Brabant. Er valt veel te doen in het mooie dierenpark: wandelroutes, een roofvogelshow en safari’s per boot, auto of bus. Eén dag is niet genoeg om van de dieren te genieten. Blijf daarom een nachtje slapen op het park en wordt wakker tussen de wilde dieren. Niet alleen superleuk voor kinderen, maar ook voor een vriendinnenweekendje.