Uitgebreide gids voor natuurlijke huidverzorgingsroutines om je schoonheid te verbeteren

Beauty & Mode door Djamila

Veel mensen omarmen de natuurlijke essentie van schoonheid en wenden zich nu tot natuurlijke huidverzorgingsroutines, een weerspiegeling van eeuwenoude wijsheid in deze tijd. Ongeacht de eisen van de dag mag het nooit een optie zijn om je huidverzorgingsroutine over te slaan, zeker niet als je een stralende teint wilt!

Net zoals je belangrijke deadlines en vergaderingen, sociale bijeenkomsten, familiefeesten, picknicks of sociale bijeenkomsten met vrienden om samen films te kijken of sportweddenschappen spellen te spelen niet over het hoofd zou zien, zouden bepaalde huidverzorgingspraktijken en -benodigdheden niet verwaarloosd mogen worden in je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rituelen. Gezien de vele keuzes die er zijn voor je schoonheidsritueel, ligt het geheim in het volgen van een eenvoudige maar effectieve routine.

Hieronder staan verschillende natuurlijke huidverzorgingsroutines om je schoonheid te verbeteren

Zachte reiniging met honing

Honing is een natuurlijke vochtinbrenger die ook antibacteriële eigenschappen heeft. Gebruik rauwe, organische honing om je gezicht te reinigen door het direct op de vochtige huid aan te brengen. Masseer het zachtjes in en spoel het af met warm water. Hierdoor voelt je huid zacht en schoon aan zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.

Exfoliëren met Havermout Scrub

Maak een natuurlijke scrub door havermout te mengen met wat water of melk. Masseer het mengsel zachtjes op je gezicht en spoel het af. Havermout helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor je een zachtere en heldere teint krijgt.

Tonifiëren met rozenwater

Rozenwater is een uitstekende toner die helpt de poriën te vernauwen en de huid te verfrissen. Breng rozenwater met een watje aan na het reinigen voor een verzachtend en balancerend effect. De milde adstringerende eigenschappen maken het geschikt voor alle huidtypes.

Hydrateren met aloë vera gel

Aloë vera heeft hydraterende en helende eigenschappen. Breng pure aloë vera gel aan op je gezicht en hals na het reinigen en tonifiëren voor een natuurlijke moisturizer om je huid soepel en gevoed te houden.

Gezichtsmassage met olijfolie

Olijfolie bevat antioxidanten en vitaminen die de huid voeden. Masseer je gezicht zachtjes met een paar druppels olijfolie met ronddraaiende opwaartse bewegingen. Dit bevordert de bloedcirculatie en helpt bij het opnemen van de voedingsstoffen.

A Complete Guide to Switching to A Natural Skincare Routine - Juniper &  Pine Organics

Afbeelding Bron: Natuurlijke huidverzorgingsroutine

Hydratatie met komkommermaskers

Breng vers gesneden komkommers aan op je gezicht en laat ze 15 minuten zitten. Komkommers zijn van nature hydraterend en verkoelend en verlichten een vermoeide of gezwollen huid. Spoel daarna af met koel water.

Acne behandelen met tea tree olie

Tea Tree olie is een krachtig antibacterieel middel, waardoor het geweldig is voor de acnegevoelige huid. Meng een paar druppels met een draagolie zoals jojoba- of amandelolie en breng het aan op de aangetaste gebieden. Dit helpt ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen.

Verhelderen met citroensap

Citroensap heeft natuurlijke blekende eigenschappen. Meng het met een beetje yoghurt en breng het aan als masker om donkere vlekken te verhelderen en de huidtint te egaliseren. Zorg ervoor dat je overdag zonnebrandcrème gebruikt, want citroen kan je huid gevoeliger maken voor UV-stralen.

Anti-veroudering met avocadomaskers

Pureer een rijpe avocado en breng het als masker aan op je gezicht. Avocado is rijk aan vitaminen en vetzuren die voeden en fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Laat het 15-20 minuten zitten voordat je het afspoelt.

Ontspanning met kamillestoom

Kook water en voeg kamillethee of verse kamillebloemen toe. Leun over de pot met een handdoek over je hoofd om de stoom op te vangen. Het inhaleren van de met kamille doordrenkte stoom ontspant je gezichtsspieren en maakt je poriën schoon, waardoor je een kalme en stralende teint krijgt.

Hydrateren met kokosolie

Kokosolie is een fantastische natuurlijke moisturizer die je kunt gebruiken voor je gezicht en lichaam. Het dringt diep door in de huid en zorgt voor een langdurige hydratatie. Breng een kleine hoeveelheid aan op de vochtige huid na het douchen of voor het slapen gaan om het vocht in te sluiten.

Kalmerend met Calendula Crème

Calendula staat bekend om zijn helende en kalmerende eigenschappen. Je kunt natuurlijke calendulacrèmes vinden of je eigen crème maken door calendula bloemen in een draagolie te mengen. Breng het aan op een geïrriteerde of ontstoken huid om roodheid te kalmeren en genezing te bevorderen.

Revitaliserende oogbehandeling met groene thee

Groene thee is rijk aan antioxidanten die wallen rond de ogen kunnen helpen verminderen. Brouw twee zakjes groene thee, laat ze afkoelen en leg ze 10-15 minuten op je gesloten ogen. De cafeïne en antioxidanten in de thee zullen vermoeide ogen verjongen en verfrissen.