Dit zijn de verschillende soorten pincetten en zo gebruik je ze

Beauty & Mode door Zora

Een pincet is een handige beauty tool waarmee jij eenvoudig haartjes kan verwijderen en ze komen in verschillende soorten. Welke jij het beste kan gebruiken om te epileren, ligt aan het type haartjes die je hebt en welke zone jij haarvrij wil maken. Wij leggen het verschil aan je uit.

1. Pincet met een platte kop

Een epileerpincet met een platte en rechte kop zorgt voor een stevige grip van de haartjes en is daarom perfect voor korte stompjes. Daarnaast kun je met dit pincet lange en meerdere haartjes tegelijk verwijderen. Draag je vaak nep wimpers? Met een platte pincet kun jij ze eenvoudig aanbrengen.

2. Pincet met krabbek

Een krabbek pincet is een tweezer met gebogen randen die de fijnste haartjes kunnen epileren. Dit soort pincetten worden het meest gebruikt om wenkbrauw- en snorhaartjes te verwijderen omdat je er eenvoudig bij kan en goed zicht hebt.

 

3. Schuine pincet

De schuine pincet wordt het meest gebruikt voor het epileren van wenkbrauwen omdat je door de schuine kop eenvoudig de vorm aan kan passen. Daarnaast is dit type pincet perfect voor het epileren van wilde en lange haartjes omdat het een goede grip biedt.

 

4. Pincet met spitse punt

Pincetten met een spitse punt bieden het meeste precisie. Last van wilde, ingegroeide of nauwelijks aanwezige haartjes? Kies dan voor deze variant. Je hebt er wel skills voor nodig! Het is de favoriete soort pincet van schoonheidsspecialisten.