Breng je huidverzorging aan in deze volgorde voor een optimale skincare routine

Beauty & Mode door Maj

Een skincare routine die voor jou het beste werkt kost even wat tijd om uit te vinden. Welke stappen moet je ondernemen en wat is nou precies de juiste volgorde om al die serums, toners en moisturizers aan te brengen? De volgorde van je skincare routine is erg belangrijk om alles zo effectief mogelijk te laten werken. Wij leggen je uit in welke volgorde je jouw huidverzorging kan aanbrengen voor een optimale skincare routine en een gezonde huid.

1.Cleanser

Het cleansen van je huid zorgt ervoor dat achtergebleven make-up en vuil wordt verwijderd. Je huid krijgt meteen een hydratatie boost, dus zeker een goede eerste stap om mee te beginnen.

2.Toner

Nu pakken we er een toner bij die het vuil dat de cleanser heeft laten zitten verwijderd. Het zal je poriën verminderen en de PH-waarden van je huid herstellen.

3. Spot treatment

Als je gevoelig bent voor puistjes, kan je een spot treatment na je toner aanbrengen. Doe dit voordat je andere crèmes aanbrengt, omdat het nu nog goed kan absorberen. Deze stap is een redder in nood wanneer je last hebt van onzuiverheden. 

4. Serum

Serums bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten, die dieper door de huid worden opgenomen. Je kan hiermee bijvoorbeeld rimpels of een droge huid aanpakken. Een kleine hoeveelheid serum is al meer dan genoeg om je huid weer te laten stralen.

5. Oogcrème

Niet direct heel onmisbaar in je skincare routine, maar wel een hele fijne extra stap. Oogcrème kan ervoor zorgen dat je wallen verminderen doordat ze oplichten. Breng de crème aan met je ringvinger en dep voorzichtig rondom je ogen. Vooral een heerlijke stap als je net wakker bent!

6. Moisturizer

Dan een belangrijk onderdeel van je huidverzorging, moisturizer. Een vochtinbrengende crème hydrateert en voedt de huid. Je kan ook kiezen voor een aparte dag- en nachtcrème.

7. SPF

Een stap die je niet snel moet vergeten: SPF. Zelf in de wintermaanden is het goed om dit elke ochtend aan te brengen, want het beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB stralen. Vooral later ga je hier veel profijt van hebben, thank us later!