DIY: maak je eigen kleimasker

Beauty & Mode door Esra

Een gezonde gezichtshuid, wie wil dat nou niet? Er zijn heel veel producten die een positieve invloed hebben op de huid, waaronder kleimaskers. En laat het nou net heel makkelijk zijn om je eigen kleimasker te maken. Ben je nou benieuwd hoe je dit doet, lees dan snel verder!

Waar is een kleimasker goed voor?

Voordat we uitleggen hoe je zelf een kleimasker maakt, is het goed om te weten waarvoor én voor welk huidtype een kleimasker precies dient. Heb jij last van een vette, gecombineerde of acne-gevoelige huid met onzuiverheden? Dan is een kleimasker zeer geschikt. Niet alleen zorgt klei ervoor dat je huid een oppepper krijgt, ook werkt het schimmel- en bacteriedodend en absorbeert het overtollig talg en vuil. De voedende mineralen, waar klei vol mee zit, stimuleren daarnaast ook de doorbloeding en het verhoogt de elasticiteit van de huid.

Hoe maak je zelf een kleimasker?

Stap 1

Pak allereest een vork en prak daarmee 1 eetlepel kokosolie totdat het zacht is.

Stap 2

Meng er daarna 50 gram groene kleipoeder en 10 milliliter argan of druivenpitolie doorheen. Klop dit vervolgens met een vork tot een romige massa.

Stap 3

Klaar? Voeg er dan 10 druppels essentiële olie aan toe en roer ook dit goed door elkaar.

Stap 4

Stop het mengsel nu in een potje mét deksel en voilà: nu is het klaar voor gebruik.

* Roer het masker elke keer voor gebruik goed door.

* Het is maximaal een maand houdbaar.

Lees ook: Last van een vette en glimmende huid? Probeer dan eens deze tips

Wanneer moet je een kleimasker aanbrengen?

Hitte zorgt ervoor dat poriën open gaan staan. Hierdoor trekken de werkzame stoffen van het kleimasker beter in de huid en worden die beter opgenomen. Het beste is daarom om het masker aan te brengen na het nemen van een hete douche, na je gezicht gedept te hebben met een heet washandje of nadat je je gezicht 1 à 2 minuten boven een kom kokend water hebt gehouden.

Hoevaak mag je een kleimasker gebruiken?

In veel gevallen is het verstandig om maximaal 1 à 2 keer per week gebruik te maken van een kleimasker. Let er wel op dat dit niet voor ieder huidtype hetzelfde is.

Hoe breng je het aan?

Breng het kleimasker aan op een gereinigde, schone huid. Afhankelijk van de gevoeligheid van jouw huid, laat je het tussen de 5 en 20 minuten intrekken. Pas op dat je het niet te lang op je huid laat zitten: haal het eraf wanneer het een ‘trekkerig’ gevoel geeft. Hierna spoel je het masker eraf met lauw tot warm water, dep je je gezicht voorzichtig droog en smeer je een serum of dag- of nachtcrème op je gezicht.